Ισραήλ: Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία – Για να υποδεχθούν ομήρους της Χαμάς

 Ισραήλ: Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία  – Για να υποδεχθούν ομήρους της Χαμάς

Τέσσερα ισραηλινά νοσοκομεία έλαβαν οδηγίες να δημιουργήσουν ειδικές εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν ομήρους όταν θα απελευθερωθούν από την Χαμάς που τους κρατά σε αιχμαλωσία στη Γάζα, με μία εγκατάσταση ειδικά για παιδιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι όμηροι είναι 229 κι ενώ υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έδωσε εντολή σε τέσσερα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να ανοίξουν αυτές τις ειδικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση απελευθέρωσης επιπλέον ομήρων από τη Γάζα.

Μάλιστα, αυτό είναι σύμφωνο με τις πρόσφατα δημοσιευμένες κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη θεραπεία και την υποδοχή των απελευθερωμένων ομήρων στα ισραηλινά νοσοκομεία.

Ειδικότερα, τα τέσσερα νοσοκομεία είναι το Sheba Tel Hashomer στο Ramat Gan, το Soroka στο Be’er Sheva, το Wolfson στη Χολόν και το Νοσοκομείο Παίδων Schneider στο Petah Tikva.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας όρισε μία από τις τέσσερις εγκαταστάσεις ειδικά για παιδιά δείχνει ότι προετοιμάζονται για την υποδοχή παιδιών ομήρων σε μια εγκατάσταση που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Σχετικά Άρθρα