Ισραήλ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα

 Ισραήλ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και AFP ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων τους που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται τις τελευταίες ώρες από τον ισραηλινό στρατό. Τα δύο πρακτορεία ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι οι δημοσιογράφοι τους στη Γάζα δεν θα γίνουν στόχος ισραηλινών επιδρομών.

Η απάντηση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ότι «στοχεύουν όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Χαμάς σε όλη τη Γάζα», ενώ πρόσθεσαν ότι «η Χαμάς σκόπιμα τοποθετεί στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά σε δημοσιογράφους και αμάχους».

Επισήμαναν ακόμη ότι τα υψηλής έντασης πλήγματα κατά της Χαμάς θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στα γύρω κτίρια και ότι οι πύραυλοι της Χαμάς θα μπορούσαν να εκπυρσοκροτήσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους μέσα στη Γάζα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των υπαλλήλων σας και σας προτρέπουμε έντονα να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους», κατέληγε η επιστολή των ισραηλινών δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα