WSJ: Περίπου 500 μέλη της Χαμάς έλαβαν εξειδικευμένη εκπαίδευση στο Ιράν

 WSJ: Περίπου 500 μέλη της Χαμάς έλαβαν εξειδικευμένη εκπαίδευση στο Ιράν

Περίπου 500 μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ έλαβαν εξειδικευμένη εκπαίδευση μάχης στο Ιράν από την ελίτ Quds Force του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, αναφέρει η Wall Street Journal. Οι τρομοκράτες έπληξαν τα σύνορα απενεργοποιώντας ισραηλινά παρατηρητήρια σε επιδρομές με drone, ενώ κάποιοι πέταξαν με αλεξίπτωτα στο Ισραήλ και άλλοι εισήλθαν με μοτοσικλέτες, μέθοδοι που συνήθως χρησιμοποιούνται από ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες, αλλά όχι μέχρι σήμερα από τη Χαμάς, λέει η WSJ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι το Ιράν βοήθησε άμεσα στο σχεδιασμό της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και μάλιστα έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση πέντε ημέρες νωρίτερα – κάτι που διαψεύστηκε ευρέως από αξιωματούχους των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Χαμάς που συμφωνούν ότι το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό τη Χαμάς, αλλά επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Τεχεράνη εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Πριν από τον πόλεμο, το Ιράν βοήθησε άμεσα τη Χαμάς με χρήματα, εκπαίδευση και όπλα και τεχνολογική τεχνογνωσία», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι. «Ακόμα και τώρα, το Ιράν βοηθά τη Χαμάς με πληροφορίες».

Σχετικά Άρθρα