Παρέμβαση Τσακαλώτου με νέες βολές κατά Κασσελάκη – “Δεν ακούω σοβαρά τα περί καθαίρεσης”- “Καρφιά” σε Πολάκη με απάντηση

 Παρέμβαση Τσακαλώτου με νέες βολές κατά Κασσελάκη – “Δεν ακούω σοβαρά τα περί καθαίρεσης”- “Καρφιά” σε Πολάκη με απάντηση

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά. Μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του KONTRA δεν δίστασε να εξαπολύσει βολές κατά του τρόπου που κινείται μέχρι σήμερα, τόσο ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, όσο και η ηγετική του ομάδα. 

Όπως τόνισε, ο κ. Κασσελάκης έχει προχωρήσει σε πλήθος δηλώσεων, εκφράζοντας απόψεις που «είναι διαφορετικές από τη δική μας παράδοση» και λέγοντας «πολύ διαφορετικά πράγματα,… πολύ πέρα από την Αριστερά».

Συνεχίζοντας τις βολές κατά του κ. Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε μια πολιτική συζήτηση, αυτό είναι το βασικό που βάζω εγώ», προσθέτοντας ξεκάθαρα πως ανησυχεί «και θεσμικά» (αναφερόμενος στο πώς δουλεύουν τα Όργανα του κόμματος) αλλά «και επί της ουσίας», δηλαδή για όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζοντας λοιπόν, τη μεγάλη του ανησυχία, σημείωσε: «Βλέπω ότι απομακρυνόμαστε από πραγματικές πολιτικές και πολιτικές συζητήσεις», όπως το «πώς θα ανταποκριθούμε στην ακρίβεια, στην ανισότητα». 

  • Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο, η πλειοψηφία του κόμματος δεν παράγει πολιτική, δεν την ενδιαφέρει να κάνει καν πολιτική συζήτηση. Συνεχίζοντας τις βολές, ανέφερε ότι «έχει χάψει το αφήγημα του κ. Κασσελάκη», ότι δηλαδή «ο κόσμος θα πειστεί» εάν υπάρχει ένα λαμπερό πρόσωπο που βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα. 

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι η «ηγεσία πρέπει να ακούει την κριτική».

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Κέντρο για μια ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αυτή η Αριστερά έχει πράγματα να πει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αμφισβήτησε την εκλογή του κ. Κασσελάκη. «Έχει εντελώς νομιμοποιημένη θέση» ως πρόεδρος του κόμματος, είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος «δεν ακούει σοβαρά» τα περί καθαίρεσης.

Ωστόσο επανέλαβε ότι τα στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις. Όπως ανέφερε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τον κ. Κασσελάκη, αλλά με όλη την ηγετική ομάδα. 

«Βγήκαμε τραυματισμένοι» από την εκλογική διαδικασία, σημείωσε επίσης.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τη σιωπή που επέλεξε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου. «Αν ήμουν ο Τσίπρας θα είχα τοποθετηθεί για όσα ακούγονταν μια βδομάδα πριν τις εκλογές», σημείωσε ξεκάθαρα.

Η απάντηση Πολάκη

«Ραντεβού» στα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Παύλος Πολάκης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής των «53», στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε «καρφιά» για τη συμπεριφορά του κρητικού βουλευτή.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο Kontra Channel το βράδυ της Τετάρτης (26/10), ο κ. Πολάκης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω.

ADVERTISEMENT

Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!».

Σχετικά Άρθρα