Δυτική Όχθη: Τα παιδιά κοιμούνται πλέον με τα χέρια ψηλά

 Δυτική Όχθη: Τα παιδιά κοιμούνται πλέον με τα χέρια ψηλά

Συγκλονίζει η Action Aid με τις λεπτομέρειες που μεταφέρει από τη Δυτική Όχθη για το πώς τα παιδιά περνούν τις εφιαλτικές νύχτες τους. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ η Μαρία Αλεξάκη, η Action Aid που βρίσκεται στη Δυτική Οχθη μιλάει με Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό και μεταφέρει τη μαρτυρία μιας μητέρας στη Τζενίν, η οποία λέει ότι είναι τόσες πολλές οι επιδρομές που γίνονται πλέον και στη Δυτική Όχθη που τα παιδιά μέσα στον καταυλισμό κοιμούνται με τα χέρια ψηλά.

Τα παιδιά έχουν συνηθίσει πλέον τους Ισραηλινούς να μπαίνουν μέσα και να τους λένε” χέρια ψηλά” στις επιδρομές, τις επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους και επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό, και τα μωρά κοιμούνται με τα χέρια ψηλά.

Αισθάνονται ανασφαλείς. Σήμερα, αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια δεν αισθάνονται πλέον ασφαλή στα σπίτια τους. Δεν αισθάνονται ότι οι τοίχοι που τα περιβάλλουν τους προστατεύουν πια. Όλα αυτά θα επηρεάσουν την πραγματικότητα που ζουν αυτά τα παιδιά, είτε πηγαίνουν στο σχολείο, είτε στην κοινωνική τους ζωή” τόνισε η μητέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία, 700.000 Παλαιστίνιοι έχουν πάει στα νότια της Γάζας, αφού τους έχουν καλέσει να εκκενώσουν τα βόρεια. 1,4 εκατομμύρια κάτοικοι είναι εκτοπισμένοι σε όλη τη Γάζα, οι 50.000 έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο της πόλης της Γάζας. 50.000 άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από εκεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα