Αχαΐα: “Με βρίζουν, με λένε Πισπιρίγκου” λέει η μητέρα που έχασε δύο μωρά

 Αχαΐα: “Με βρίζουν, με λένε Πισπιρίγκου” λέει η μητέρα που έχασε δύο μωρά

Σοκ προκαλεί η υπόθεση της νεαρής μητέρας από την Αχαΐα που τα δύο βρέφη πέθαναν μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο. Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» του Alpha, αποκαλύπτει το δράμα που βιώνει το τελευταίο διάστημα, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι θάνατοι.«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε “Πισπιρίγκου”, παντού. Ούτε σεβάστηκε κανείς κάτι. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι εχθές», δηλαδή όταν κηδεύτηκε το δεύτερο μωρό της, όπως σημειώνει η 23χρονη μητέρα.

Η ίδια ήταν παρούσα όταν πέθανε ως βρέφος και η αδερφή της, πάλι με επεισόδιο με σπασμούς. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με τη νεαρή, είπαν ότι τα περιστατικά ήταν παρόμοια και γι’ αυτό διενεργείται πλέον γονιδιακός έλεγχος.

Παράλληλα, πέθανε και το μωρό μιας φίλης της που ήταν και συγκάτοικός της. Το βρέφος, είχε επιληψία, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και πέθανε από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τη φίλη της 23χρονης.

Για την υπόθεση του θανάτου των δύο βρεφών έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας, δίνοντας εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Τι λέει για τον θάνατο του πρώτου μωρού της

Η μητέρα αναφέρθηκε παράλληλα στο τι συνέβη με τα δύο παιδιά της. «Στο πρώτο κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος ύστερα από λίγο», λέει η 23χρονη και συνεχίζει: «Γεννήθηκε στον Άγιο Αντρέα, έκατσε στη θερμοκοιτίδα και μετά το πήραμε». «Δεν μάς είπαν κάτι», σημειώνει.

Ακόμα, η νεαρή μητέρα αναφέρει: «Έμενα με έναν φίλο μου». «Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγότανε. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μού είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μού είπε: “το παιδάκι φεύγει”. Το καταλάβαινε η γυναίκα».

Ακόμα, η 23χχρονη μητέρα αναφέρει: «Έγινε ξημερώματα. Το μωρό κοιμόταν και έκανε ήχο». Η ίδια ήταν ξύπνια και, όπως λέει, «την επόμενη ημέρα ήταν να κάνουμε εγκεφαλογράφημα. Μάς είχαν πει ότι ήταν το τυπικό που κάνουν στα βρέφη όταν γεννιούνται». «Οι εξετάσεις ήταν καλές, απλά [ήταν κάτι] σαν επανέλεγχος, μού είχαν πει», δηλώνει η νεαρή.

Η ίδια φώναξε τη σπιτονοικοκυρά της και πήρε τους δικούς της τηλέφωνο. Η μητέρα της έμενε μακριά εκείνο το διάστημα, την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε να καλέσει ασθενοφόρο. «Πήγα στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο», λέει η νεαρή και συνεχίζει:

«Το μωρό πέθανε στο Κέντρο Υγείας. Εμένα μού είπαν όταν βγήκαν έξω ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”». Σύμφωνα με τη νεαρή μητέρα, όταν το παρέλαβαν είχε σφυγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Ο θάνατος του δεύτερου βρέφους

Λίγους μήνες μετά η νεαρή μητέρα έμεινε ξανά έγκυος, αλλά, όπως λέει, «άργησα να το μάθω. Δεν είχα δηλαδή τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Ούτε η κοιλιά μου δεν φαινόταν».

Ο πατέρας των παιδιών ήταν ίδιος. Κοντά 7,5 μηνών κατάλαβε ότι ήταν έγκυος και δεν υποψιάστηκε για το ότι δεν είχε περίοδο, γιατί, όπως αναφέρει, της είχανε πει ότι λόγω άγχους συμβαίνουν αυτά «και είχα πει ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο».

«Δεν ήθελα να το “ρίξω”», θα πει η νεαρή μητέρα. «Είχα γύρω μου ανθρώπους να με βοηθήσουν», προσθέτει. «Ήταν κάτι που με έκανε να χαρώ. Εγώ δεν το πίστευα ότι “έφυγε” το [πρώτο] μωρό», αναφέρει ακόμα.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στο μωρό της. «Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά όταν την πήγαν πάνω είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα