Bloomberg: Η Τουρκία αναστέλλει τη συνεργασία με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο

 Bloomberg: Η Τουρκία αναστέλλει τη συνεργασία με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο

Το αμερικανικό Bloomberg υποστήριξε ότι η Τουρκία ανέστειλε τις προγραμματισμένες εργασίες για γεωτρήσεις και αγωγούς φυσικού αερίου με το Ισραήλ. Πηγές που μίλησαν στο αμερικανικό πρακτορείο υποστήριξαν ότι έχουν επίσης ανασταλεί τα σχέδια για εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο ισχυρισμός ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, είπε ότι «το Ισραήλ πραγματοποιεί μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις στην ιστορία εναντίον των καταπιεσμένων στη Γάζα. Οι μισοί από τους νεκρούς είναι παιδιά και οι άλλοι μισοί είναι οι μητέρες και οι γέροντες των οικογενειών τους. Ακόμα και αυτό είναι αρκετό για να δείξει ότι πρόκειται για βαρβαρότητα. Δεν θα βρείτε άλλον στρατό που να συνεχίζει αυτή την απάνθρωπη δράση, πνίγοντας στη φωτιά νοσοκομεία, χώρους λατρείας και αγορές».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «στην τελευταία τους συνάντηση, συγκεντρώθηκαν και είπαν ότι όλη η Δύση θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορείς να είσαι οργάνωση γιατί η Δύση σου χρωστάει πολλά χρήματα, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθέρωσης και μουτζαχεντίν που αγωνίζεται να προστατεύσει τη γη της. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ. Αλλά δεν εγκρίνουμε τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισραήλ και τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί σαν οργάνωση αντί για κράτος”.

Κατά την επίσκεψή του στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι «θα ξεκινήσουμε ενεργειακές γεωτρήσεις με το Ισραήλ. Θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία γραμμών μεταφοράς ενέργειας όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και από την Τουρκία προς την Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα