Φάμελλος : Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το σκάνδαλο των υποκλοπών

 Φάμελλος : Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την ανησυχία του για πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών από την εισαγγελία Πρωτοδικών στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα που συνδέουν συνδέουν την πρωτοβουλία του Αρείου Πάγου με το «πάγωμα» του αιτήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το οποίο αποσκοπούσε στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ του ενδεχόμενου οι 92 τηλεφωνικοί αριθμοί που παγιδεύτηκαν με Predator -σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ- να συνδέονται με τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου από την ΕΥΠ. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ακόμα ότι  αναμένει ανάλογη πρωτοβουλία από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέληξε λέγοντας  ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει πρωτοβουλία κοινοβουλευτικού ελέγχου και κάλεσε και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα της Βουλής να κάνουν το ίδιο. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στηλίτευσε την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με φόντο το μεσανατολικό. Επισήμανε πως «δεν είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόσοι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών να συναντούν και τον πρόεδρο της Παλαιστίνης και να μην επιδιώκει καν συνάντηση μαζί του ο κ. Μητσοτάκης», τονίζοντας πως η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για κατάπαυση πυρός και να επιμένει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967.

Σχετικά Άρθρα