Σκουρλέτης για Κασσελάκη: Βλέπω διχαστική πολιτική – Ο χώρος μας κινδυνεύει με γελοιοποίηση 

 Σκουρλέτης για Κασσελάκη: Βλέπω διχαστική πολιτική – Ο χώρος μας κινδυνεύει με γελοιοποίηση 

Στην εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του Onechannel φιλοξενήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης. Το πρώην υπουργικό στέλεχος τους ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην επικαιρότητα μετά την προτροπή διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη, είχε πολλά και ενδιαφέρονται να πει σχετικά με τις εξελίξεις στα εσωκομματικά του κόμματος, ενώ είναι άξιο αναφορά πως εμφανίστηκε ενωτικός σε μεγάλο βαθμό χωρίς να παραλείψει να τονίσει τα κακώς κείμενα και τα βασικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην παράταξη μετά τον νέο πρόεδρο και τις θέσεις που αυτός έχει υποστηρίξει πριν και μετά την εκλογή του.

Τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν εκτενώς τα αίτια του προβλήματος που επέφεραν την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει κανείς εντός του ΣΥΡΙΖΑ που να μην αναγνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρος του κόμματος.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρουσίασε πλήρως τις θέσεις του κατά την προεκλογική περίοδο μιας και επέλεξε να βασίσει την εκστρατεία στο Τικ-Τοκ και να αποφύγει τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, γεγονός το οποίο συνέδεσε άμεσα με τις παλαιότερες τοποθετήσεις του και τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν από την ΕΦ.ΣΥΝ.

Σε ερώτημα που του έγινε σχετικά με το τι έφταιξε για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ανέφερε «ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στο διαρκές συνέδριο πως κάποιοι εδώ μέσα δε θέλαμε να κερδίσουμε τις εκλογές και πως υπονομεύαμε συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα». Επίσης ανέφερε «ενώ κάποιοι από εμάς λέγαμε ότι έπρεπε να κάνουμε απολογισμό για τις εκλογές του 2019, θεωρήθηκε ότι είχαμε εισέλθει σε ένα καθεστώς υπονόμευσης»

Στην ερώτηση για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον β΄ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντησή του ήταν πως η εκλογική νίκη του νέου προέδρου δε συνιστά «λευκή επιταγή».

Σε συνέχεια της ερώτησης του, ο κ. Χατζής τόνισε πως το 78% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται τον Στέφανο Κασσελάκη ως αρχηγό του κόμματος με τον κ. Σκουρλέτη να αναφέρει ότι «ο κ. Κασσελάκης μου θυμίζει περισσότερο Διευθύνοντα Σύμβουλο παρά πρόεδρο κόμματος,» μιας και οι πρακτικές του δε συνάδουν με τον τρόπο που θα έπρεπε να διοικείται μία παράταξη καθώς είναι εκ θεμελίων διαφορετική η σφαίρα της πολιτικής.

«Δε βλέπω διάθεση συνεννόησης, βλέπω διχαστική πολιτική. Πάει να γίνει ο πρόεδρος της διάσπασης και αυτό το χρεώνεται ο ίδιος εξ ολοκλήρου».

Σε συνέχεια αυτού, ανέφερε ότι: «ο χώρος μας κινδυνεύει με γελοιοποίηση και απαξίωση, πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την πορεία των πραγμάτων. Μέσα από την αρχηγοκεντρική προσέγγιση, φτάνουμε σε ένα σημείο να απαξιώνουμε τον χώρο της Αριστεράς».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το μέλλον του και το αν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε:

«Το αν θα υπάρξει ενότητα, αυτό βασίζεται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες θα προκύψουν από τον διάλογο. Δε γίνεται με διχαστικές στάσεις να στραφείς στην ενότητα», ενώ σχετικά με το συνέδριο συμπλήρωσε: «Αν το συνέδριο πάει προς Φεβρουάριο, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάθεση να εξομαλυνθούν οι αποστάσεις που υπάρχουν».

Σχετικά Άρθρα