Μυστήριο με τους δύο θανάτους παιδιών στην Αχαΐα: “Όταν πέθανε το πρώτο μωρό, ήμασταν μόνοι μας” είπε η μητέρα

 Μυστήριο με τους δύο θανάτους παιδιών στην Αχαΐα: “Όταν πέθανε το πρώτο μωρό, ήμασταν μόνοι μας” είπε η μητέρα

Η μητέρα των δύο παιδιών που πέθαναν μέσα σε διάστημα ενός χρόνου στην Αχαΐα, μίλησε την Τετάρτη (25/10) και προσπάθησε να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη ώστε να λυθεί το… μυστήριο.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στον ALPHA, η 23χρονη μητέρα που λέγεται Ειρήνη, ανέφερε πως το παιδί νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς οι γιατροί να γνωρίζουν την αίτια των σπασμών που παρουσίαζε. Σε κάθε επεισόδιο, μάλιστα, η μητέρα ήταν παρούσα, φωνάζοντας τους γιατρούς.

Πάντως, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «T Live» με την Τατιάνα Στεφανίδου, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει θάνατο άγνωστης αιτιολογίας, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων – ακριβώς όπως «έφυγε» από τη ζωή, το καλοκαίρι του 2022, και το πρώτο παιδί της 23χρονης, ενώ κοιμόταν δίπλα στη νεαρή μητέρα.
Όπως επεσήμανε η 23χρονη γυναίκα, το πρώτο παιδί της οικογένειας γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022. Στις 19 του μήνα, ήταν νεκρό. Η μητέρα ήταν δίπλα του και περιέγραψε τους περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. Πάντως, και σε αυτό το παιδί, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη, ενώ ακόμα εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η 23χρονη Ειρήνη ήταν μπροστά όταν, πριν από 9 χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή και ένα από τα αδελφάκια της – τότε εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας στην Αχαΐα

Επισημαίνεται ότι το δεύτερο μωρό της νεαρής γυναίκας πέθανε, την περασμένη εβδομάδα, στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το πρώτο είχε πεθάνει, πέρσι το καλοκαίρι, στον καταυλισμό όπου ζει στην Πίσω Συκιά, στην Πάτρα.

Αρχικά, το δύο μηνών παιδί που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, είχε νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπως και έγινε. Λίγες ημέρες μετά, το παιδί «έφυγε» από τη ζωή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από επιληψία.

Τον Ιούλιο του 2022, η νεαρή Ρομά είχε χάσει το πρώτο της παιδί που πρόλαβε να ζήσει μόλις 20 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία είχε ανοίξει έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο του μωρού, από την οποία είχε προκύψει ότι το βρέφος είχε γεννηθεί με σοβαρή πάθηση στο κεφάλι.

Όσον αφορά στα όσα προηγήθηκαν του θανάτου του 20 ημερών βρέφους, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, όταν το μωρό γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2022, η μητέρα του το είχε πάει στο νοσοκομείο της Πάτρας για εξετάσεις. Οι γιατροί το εξέτασαν και στη συνέχεια είπαν στη μητέρα του ότι θα πρέπει να το ξαναπάει λίγες ημέρες μετά στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Μία με δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία για τις εξετάσεις, το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στον καταυλισμό όπου ζει η μητέρα του.

Σχετικά Άρθρα