Γερουλάνος για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: “Υπάρχει πολύ εύφορο έδαφος στη βάση”

 Γερουλάνος για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: “Υπάρχει πολύ εύφορο έδαφος στη βάση”

Καλεσμένος στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» ήταν καλεσμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σχολίασε τα όσα γίνονται στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Για εμάς το τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημείο προσοχής, ούτε στο πώς θα μπει από την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, είναι ένα κόμμα εξουσίας, το πώς θα διακυβερνηθεί η χώρα, αυτό οφείλουμε να το βάλουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να συσπειρώσουμε όσες περισσότερες προοδευτικές δυνάμεις που σήμερα είναι είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Νέα Δημοκρατία, είτε η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι στο σπίτι.», ανέφερε αρχικά για το ποιο είναι το έργο του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Γερουλάνος άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ωστόσο ότι :«Δεν μπορούμε να συζητάμε για οποιοδήποτε είδους συνεργασίας σε κεντρικό επίπεδο στην παρούσα συγκυρία. Δεύτερον θεωρώ ότι υπάρχει πάρα πολύ έφορο έδαφος για συνεργασία στη βάση, είπε ο κ. Γερουλάνος φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία του με τον Νάσο Ηλιόπουλο για τον δήμο της Αθήνας.

«Τέτοια πράγματα θα βρούμε σε πολλά επίπεδα για να κάνουμε συνεργασίες. Αν πούμε ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπει στα γραφεία της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη είναι πρόωρο και δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Έχει μεγαλύτερο εύρος δυνατοτήτων απ’ ότι στην κεντρική πολιτική σκηνή», επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων μπορεί να λειτουργήσει στην κοινωνία, δηλαδή την τοπική αυτοδιοίκηση πολύ πιο εύκολα απ’ ότι στα κόμματα της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα