Αιχμές Κακλαμάνη για τη “μετάλλαξη” της ΝΔ

 Αιχμές Κακλαμάνη για τη “μετάλλαξη” της ΝΔ

Λίγο μετά την ευθεία αμφισβήτηση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης επέλεξε να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ασκεί κριτική για την «μετάλλαξη» της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό, όσο και για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εμμέσως ο Νικήτας Κακλαμάνης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απαξίωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, που είχε ως αποτέλεσμα και την ήττα σειράς κυβερνητικών επιλογών στις περιφερειακές εκλογές.

Όπως ανέφερε στα Παραπολιτικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, «η μήτρα πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η δημιουργία της Νέας Δημοκρατίας είναι η πατριωτική λαϊκή δεξιά. Στα χρόνια που πέρασαν έγιναν οι ανάγκες προσθήκες και έτσι η δεύτερη συνιστώσα είναι η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας πως η δεύτερη συνιστώσα «αγνοεί την πρώτη και σε επίπεδο βάσης ο κόσμος της παράταξης αντιδρά».

«Πρέπει να επέλθει μία ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο συνιστωσών. Άλλο διεύρυνση και άλλο το ξεχείλωμα. Εγώ είμαι υπέρ της διεύρυνσης αλλά όχι υπέρ του ξεχειλώματος» ανέφερε ακόμα, αυξάνοντας την κριτική του στις επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη, με στόχο την πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πλέον στις τάξεις της κυβέρνησης, και όχι μόνο.

«Δεν μιλάω μόνο για τη σύνθεση της κυβέρνησης αλλά και για τις κυβερνητικές θέσεις από εκεί και κάτω. Αυτό που κυκλοφορεί υπό μορφή χιούμορ και πλάκας μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ξέρετε ποιο είναι» ανέφερε ακόμα ο Ν. Κακλαμάνης σημειώνοντας πως «Όταν υποβάλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί λένε βάλε ότι έχεις θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ μπας και έχεις τύχη. Εγώ τολμάω να λέω δημόσια αυτά που λέγονται στα πηγαδάκια».

Ακόμα, από τα πυρά του Ν. Κακλαμάνη δεν γλίτωσαν και τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον βουλευτή της ΝΔ να τονίζει πως «δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό αντάρτες, τους ανθρώπους αυτούς τους ξέρω και είναι πιο Νέα Δημοκρατία και από τους επίσημους», δίνοντας την δική του ερμηνεία για την απόλυτη αστοχία του 13 στα 13» στις περιφέρειες που είχε θέσει ως στόχο ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Το είδαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου υπήρχε εναλλακτική λύση, δηλαδή ανθρώπους που ανήκουν στην πιο παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία, παραδείγματος χάριν οι τέσσερις εντός εισαγωγικών αντάρτες ο κόσμος πήγε και ψήφισε και εξέλεξε αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε, για να καταλήξει πως «όπου δεν έχουν εναλλακτική λύση δεν πάνε να ψηφίσουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους κάτι άλλο εκτός κεντροδεξιάς και όταν δεν βλέπουν υποψήφιος που τους ικανοποιούν απλά απέχουν».

Σχετικά Άρθρα