Τραγωδία στη Βάρη: Χωρίς δίπλωμα ο χειριστής του μηχανήματος που σκότωσε τον εργάτη

 Τραγωδία στη Βάρη: Χωρίς δίπλωμα ο χειριστής του μηχανήματος που σκότωσε τον εργάτη

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 56χρονο, πατέρα δύο παιδιών, στην περιοχή της Βάρης. Για το δυστύχημα συνελήφθη ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος που σκότωσε τον 56χρονο και ο 33χρονος επιβλέπων του έργου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα έγιναν χθες στις 10.30 στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Προφήτη Ηλία στη Βάρη , κατά τη διάρκεια εργασιών από εταιρία υπεργολαβίας. Τα έργα αφορούσαν στη διάνοιξη τάφρων επί της ασφάλτου και των πεζοδρομίων για την κατασκευή δικτύων για την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος διάνοιξης τομής στην άσφαλτο τραυμάτισε θανάσιμα τον εργάτη που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα σε λακκούβα που είχε ανοιχτεί σε προγενέστερο χρόνο για την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο 33χρονος που ήταν στο σημείο ως επιβλέπων μηχανικός του έργου.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 21χρονος δεν έχει δίπλωμα χειριστή για τη χρήση του μηχανήματος διάνοιξης τομών σε δρόμους.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στους δύο άντρες. Οι αστυνομικοί κάλεσαν επίσης το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σχετικά Άρθρα