Σκάνδαλο στο Βατικανό: Ιερέας οργάνωσε γκέι όργιο σε ενορία

 Σκάνδαλο στο Βατικανό: Ιερέας οργάνωσε γκέι όργιο σε ενορία

Δεκτή την παραίτηση Πολωνού επισκόπου, του οποίου η ενορία έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά από καταγγελίες για γκέι όργιο, έκανε σήμερα (24/10) ο πάπας Φραγκίσκος. Το Βατικανό δεν έχει αναφέρει τις καταγγελίες ως λόγο για την παραίτηση του επισκόπου Γκρέγκορς Κάζακ και ανακοίνωσε απλά ότι «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση», μεταδίδει το Associated Press. Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο στην ενορία Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, όταν ένας από τους ιερείς είχε οργανώσει όργιο και είχε προσκαλέσει και ιερόδουλο.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή καθώς ο καλεσμένος είχε χάσει τις αισθήσεις του και οι υπόλοιποι είχαν αναγκαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση ανέφερε ότι ο ιερέας, γνωστός ως Τόμας Ζ., ενδέχεται να κατηγορηθεί για την αποτυχία παροχής αναγκαίας φροντίδας, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την αστυνομία και τους διασώστες να μπουν στην οικία.

«Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο άλλοι διέπραξαν μια πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει. Το συμβάν αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», είχε πει επίσημα η επισκοπή για τον ιερέα.

Από την πλευρά του ο επίσκοπος Κάζακ, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ζήτησε από τους πιστούς να του «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες».

Σχετικά Άρθρα