Παρέμβαση Τσίπρα: Ποια στελέχη ζήτησαν από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βγει μπροστά

 Παρέμβαση Τσίπρα: Ποια στελέχη ζήτησαν από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βγει μπροστά

Υπό τη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις τους ζητούν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ώστε να αποτραπεί η διάσπαση του κόμματος. Καταρχάς την ευχή να γίνει, να έχει γίνει παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Πιστεύω ότι έχει το know how, αυτός θα κρινει όμως ποια θα είναι η στάση του και είναι απόλυτα σεβαστή» σημείωσε. Επίσης, απηύθυνε παράκληση κάπου να μπει ένα όριο, να υπάρξει μορατόριουμ, να γεφυρωθούν αντιθέσεις, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Αναφερθείς στις διαγραφές Κασσελάκη, είπε πως είναι προτάσεις για παραπομπή, σημειώνοντας ότι το τυπικό έχει σημασία. Απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις και οι απαντήσεις, έστω και τώρα. Εκτίμησε πως υπάρχει χρόνο αν θέλουμε, εκτός να υπάρχει ειλημμένη απόφαση.

Σημείωσε πως αν το θέμα της διαγραφής πάει στην Κεντρική Επιτροπή και καταψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου θα είναι μια δυσμενής εξέλιξης. Θα είναι αμφισβήτηση του προέδρου και υπαρξιακό θέμα.

Μπαλτας: Θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς επανέλαβε την άποψη ότι «έχουμε εξευτελιστεί ως κόμμα» και ότι περιμένει τη διαγραφή του.Μιλώντας στο ACTION ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για καταστροφική πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα αστείο φαινόμενο. Υπάρχουν διαταγές διαγραφών που απευθύνονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως τίθεται θέμα με την καταλληλόλητα του κ. Κασσελάκη να προΐσταται σε ένα τέτοιο κόμμα. Εκτίμησε πως θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Κάποια στιγμή πρέπει κι αυτός να πει τη γνώμη του.

Τέλος ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” με συχνές αναφορές στην προσφορά του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μιας παρέμβασης υπέρ της ενότητας από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα