Ο Ερντογάν κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι “επιδείνωσε την κρίση” στη Γάζα

 Ο Ερντογάν κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι “επιδείνωσε την κρίση” στη Γάζα

«Πυρά» κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας το Όργανο για επιδείνωση της κρίσης στην Γάζα, με την στάση του.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιδείνωσε την κρίση μέσω της μεροληπτικής στάσης του, αντί να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος, να διασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν μια κατάπαυση του πυρός και να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων» ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 78 ετών από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για «γενοκτονία»
Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Γάζα, κατηγορεί επίσης τη διεθνή κοινότητα επειδή «δεν αντιτάχθηκε στις παράνομες επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος εναντίον αμάχων».

«Είναι αδύνατον ένας θεσμός που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας, να δίνει ελπίδα στην ανθρωπότητα και να εγγυάται την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», συνεχίζει ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Δυσλειτουργικές» οι υπηρεσίες του ΟΗΕ
«Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ, ιδίως η υπηρεσία για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), έχουν καταστεί δυσλειτουργικές εξαιτίας του Συμβουλίου Ασφαλείας», συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι το όργανο αυτό «για άλλη μια φορά βλάπτει τη φήμη του ΟΗΕ».

Ο Ερντογάν έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του για τη σύνθεση του Συμβουλίου, ιδίως επειδή μόνο πέντε χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία και Γαλλία) είναι μόνιμα μέλη στο όργανο αυτό, με το σκεπτικό ότι «ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτά τα πέντε μέλη».

Σχετικά Άρθρα