Νετανιάχου σε στρατό: Έχουμε ένα καθήκον, να συντρίψουμε την Χαμάς (vid)

 Νετανιάχου σε στρατό: Έχουμε ένα καθήκον, να συντρίψουμε την Χαμάς (vid)

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες του IDF από το επίλεκτο τμήμα Yohalam του Σώματος Μηχανικών ότι η χώρα θα προχωρήσει σύντομα στη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς, αναφερόμενος στη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

«Το επόμενο στάδιο [της επιχείρησης], είναι καθ’ οδόν. Το ξέρεις, είσαι μέρος του, είσαι μέρος της αιχμής του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, το μαχητικό σας πνεύμα και την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα ζώα, και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μόνο ένα καθήκον – να συντρίψουμε τη Χαμάς, να τη συντρίψουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το ολοκληρώσουμε», λέει ο PMO.

Ο ίδιος μίλησε στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτική βάση περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) έξω από τη Γάζα. Ενώ βρισκόταν εκεί, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της μονάδας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

«Χτυπάμε τους εχθρούς μας με τρομερή δύναμη», είπε στους στρατιώτες, σύμφωνα με το γραφείο του. «Χθες, κατά τις επιθέσεις μας στη Γάζα, καταφέραμε στον εχθρό το πιο σκληρό πλήγμα που έχει υποστεί μέσα σε μια μέρα. Έχουμε σκοτώσει πολλές δεκάδες τρομοκράτες, πιθανώς πολλούς περισσότερους από αυτό, και αυτή ακριβώς τη στιγμή, ανακαλύπτουμε το ακριβές μέγεθος της ζημιάς».

Σχετικά Άρθρα