Μπαχτσελί: “Η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού – Αν χρειαστεί πάμε πριν το ξημέρωμα” 

 Μπαχτσελί: “Η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού – Αν χρειαστεί πάμε πριν το ξημέρωμα” 

Η αποστολή στρατευμάτων για την προστασία της Γάζας ανήκει δικαιωματικά στην Τουρκία, δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP)Ντεβλέτ  Μπαχτσελί ο οποίος προειδοποίησε πως θα παρέμβει η Τουρκία και θα μπει στην περιοχή αν δεν υπάρξει εκεχειρία 

«Έχουν περάσει 24 ώρες, η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη για κάθε είδους επέμβαση και αγώνα στο όνομα της ανθρωπότητας και να καλλιεργήσει το κλίμα ειρήνης και λύσης», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του κόμματός του, μετά το εν είδη τελεσιγράφου για επέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα που ζήτησε «εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί εκεχειρία εντός 24 ωρών».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σημείωσε ότι «αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα κανένας να μην ανησυχεί. Με τη βοήθεια του Θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Ακσα, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστεί κι αυτό πριν το ξημέρωμα!» 

«Τα Ηνωμένα Έθνη είναι αναποτελεσματικά. Η Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα για τη Γάζα. Τα ισλαμικά κράτη παρακολουθούν ανήμπορα τον βομβαρδισμό της Γάζας. Άρα η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού. Ή θα επιτευχθεί εκεχειρία και όλες οι πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για τη λύση των δυο κρατών ή η Τουρκία θα λάβει υπ όψιν όλες τις πιθανότητες για την προστασία της Γάζας με τον πιο σκληρό, αποτελεσματικό και ανώτερο τρόπο» επισήμανε.

https://twitter.com/i/status/1716736897471361508

Σχετικά Άρθρα