Αχαΐα: Μυστήριο με δύο θανάτους μωρών – Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

 Αχαΐα: Μυστήριο με δύο θανάτους μωρών – Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Έρευνα για να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου δύο μωρών της ίδιας μητέρας, μέσα σε διάστημα 15 μηνών, διενεργούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία 20χρονη Ρομά που ζει σε καταυλισμό περίπου 150 κατοίκων στην Πίσω Συκιά στην Κάτω Αχαΐα. Η γυναίκα αυτή είχε σχέση με Πακιστανό με τον οποίο έκανε δύο παιδιά που έφυγαν από τη ζωή. Ο Πακιστανός δεν έχει παντρευτεί με την 20χρονη και δεν είχε αναγνωρίσει το δεύτερο παιδί.

Το δεύτερο μωρό της νεαρής γυναίκας πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το πρώτο είχε πεθάνει πέρυσι το καλοκαίρι στον καταυλισμό όπου ζει στην Πίσω Συκιά στην Πάτρα.
Το δύο μηνών παιδί που πέθανε την περασμένη εβδομάδα αρχικά είχε νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπως και έγινε. Λίγες ημέρες μετά το παιδί έφυγε από τη ζωή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από επιληψία.

Τον Ιούλιο του 2022 η 20χρονη Ρομά είχε χάσει το πρώτο της παιδί που πρόλαβε να ζήσει μόλις 20 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η Αστυνομία είχε ανοίξει τότε έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο του μωρού, από την οποία είχε προκύψει ότι το βρέφος είχε γεννηθεί με σοβαρή πάθηση στο κεφάλι.

Όσον αφορά στα όσα προηγήθηκαν του θανάτου του 20 ημερών βρέφους, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όταν το μωρό γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2022 η μητέρα του το είχε πάει στο νοσοκομείο της Πάτρας για εξετάσεις. Οι γιατροί το εξέτασαν και στη συνέχεια είπαν στη μητέρα του ότι θα πρέπει να το ξαναπάει λίγες ημέρες μετά στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Μία με δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία για τις εξετάσεις το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στον καταυλισμό όπου ζει η μητέρα του.

Σημειώνεται ότι μετά το δεύτερο θάνατο παιδιού της ίδιας μητέρας την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, αναμένεται να ανοίξει εκ νέου έρευνα από τις Αρχές και ενδεχομένως να επανεξεταστεί και ο θάνατος του πρώτου παιδιού.

Σχετικά Άρθρα