Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών για το κόστος μετακίνησής τους

 Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών για το κόστος μετακίνησής τους

Αντιδράσεις από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με κινητοποίηση τη Δευτέρα 23/10 στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

Συγκεκριμένα η ειδική κάρτα μετακίνησης των φοιτητών που κόστιζε 17 ευρώ καταργήθηκε και στη θέση της υπάρχει διαθέσιμη η κάρτα των 40 ευρώ. Ο Σύλλογος Οικότροφων Πολυτεχνείου βρέθηκε στα γραφεία του ΚΤΕΛ Χανίων για να διεκδικήσει το δικαίωμα των φοιτητών στην οικονομική μετακίνηση. Στις κινητοποιήσεις των φοιτητών ακολουθούν παραστάσεις στιν περιφέρεια και στο δημοτικό συμβούλιο για την παράθεση των θέσεων.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννης Καρτάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων πως η τιμή της μηνιαίας κάρτας για τους φοιτητές εκδίδεται βάσει ΦΕΚ και ήταν 45 ευρώ, ενώ μετά την πανδημία το κόστος κατέβηκε στα 40 ευρώ λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη κάρτα όπως είπε οι φοιτητές μετακινούνται προς όλους τους προορισμούς.

Όπως είπε ο κος Καρτάκης, η ειδική κάρτα των 17 ευρώ, ίσχυε σε συμφωνία με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς υπογραφόταν σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για να καλυφθεί το ποσό που προέκυπτε ως διαφορά.

Αλλά οι παροχές ήταν περιορισμένες, δηλαδή ίσχυε από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για τη γραμμή 18 και 23, από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης. Παράλληλα τα Σαββατοκύριακα κάλυπτε 4 συγκεκριμένα δρομολόγια, που αφορούσαν τις ώρες σίτισης του εστιατορίου του Πολυτεχνείου. Αυτή η κάρτα καταργήθηκε γιατί σύμφωνα με την Πρυτανεία άλλαξε η νομοθεσία και δεν υπήρχε δυνατότητα σύναψης σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Το δικαίωμά τους στην ειδική κάρτα μειωμένου κόστους υποστήριξαν με τη διαμαρτυρία τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει κατακόρυφα στα Χανιά και η διαφορά σε κάθε είδος είναι σημαντική για τα οικονομικά των οικογενειών που στηρίζουν τη φοίτηση των παιδιών τους στην πόλη.

Παράλληλα ο Γραμματέας του Συλλόγου Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Αποστόλου, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων και στη Σοφία Θεοδωράκη σχετικά με το αίτημα των φοιτητών.

Σχετικά Άρθρα