Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται ασφαλής στην τοποθεσία Μαξίμου

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται ασφαλής στην τοποθεσία Μαξίμου

Τα τελευταία 24ωρα (όχι ότι προηγουμένως υπήρχε αισθητή διαφορά) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτεί ακατάπαυστα την ειδησεογραφία με έναν πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ της εκλεγμένης ηγεσίας Κασσελάκη και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, με σενάρια διάσπασης, φανταστικές ονομασίες νέου κόμματος, ύβρεις, θεωρίες υπονόμευσης και γενικώς μια μικρή βαβέλ εχθροπάθειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποδεικνύεται ανήμπορος να εκτελέσει την βασική εντολή του: να ασκήσει αντιπολίτευση, έστω με το συρρικνωμένο εκλογικό ποσοστό του. Το δε πρόταγμα του νέου προέδρου ότι “μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη” μοιάζει με μακρινό όνειρο. Σχετικά με τις ευθύνες, ουδείς αναμάρτητος, σε κάθε περίπτωση, όμως, η εκλογική βάση βγάζει τα δικά της συμπεράσματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσκοπήσεις που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικές.

Το πολιτικό συμπέρασμα και η μεγάλη εικόνα καταλήγουν στην διαπίστωση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ασφαλής στην …τοποθεσία Μαξίμου. Παράγει κυβερνητική πολιτική και θα μπορούσε εύκολα να παράγει και κριτική, προσπαθεί να παίξει κάποιον ρόλο στην διεθνή σκακιέρα του μεσανατολικού (Κάϊρο, Τελ Αβίβ), απολαμβάνει την επενδυτική βαθμίδα, προγραμματίζει νέα επιδόματα. Εν ολίγοις συνομιλεί με τους πολίτες, είτε τους ικανοποιεί, είτε τους δυσαρεστεί. Τους κρατά, όμως, σε μία ιδιότυπη σχέση ελλείψει εναλλακτικής πρότασης. Για το ΠΑΣΟΚ, ουδεμία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αυτό καραδοκεί να γίνει δεύτερος στην θέση του δεύτερου, σε ένα, όμως, κατακερματισμένο αντιπολιτευτικό σκηνικό.

Σχετικά Άρθρα