Απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου Κορίνθου σε ανάρτηση Πολάκη

 Απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου Κορίνθου σε ανάρτηση Πολάκη

Με μία λεπτομερή ανακοίνωση-απάντηση, στις 20 Οκτωβρίου, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, δίνει εξηγήσεις σχετικά με όσα κατηγορήθηκε από τον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, μέσω ανάρτησής του στο facebook. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης με post στη σελίδα του στο συγκεκριμένο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους πρόσφατους υπουργούς Υγείας (Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Πλεύρη, Χρυσοχοΐδη) ότι «καταφεραν και γυρίσαν τα νοσοκομεία στο 2012-13», στην εποχή «του Άδωνι και Βορίδη», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξηγεί ο κ. Πολάκης ότι έδωσαν σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο εισήχθη, την προηγούμενη Παρασκευή, 13/10, μετά από τραυματισμό, στο νοσοκομείο Κορίνθου, λίστα με τα απαραίτητα παραφαρμακευτικά υλικά που θα έπρεπε να αγοράσει από το φαρμακείο και να τα προσκομίσει στο νοσοκομείο για την περίθαλψή του. Μάλιστα, αναρτά ως απόδειξη για τις συγκεκριμένες κατηγορίες φωτογραφία με το χαρτί της λίστας που έδωσαν στον συγγενή του με τα υλικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Πολάκης τονίζει ότι ανάλογες καταστάσεις σταμάτησαν

το 2015-19, επί ΣΥΡΙΖΑ, με ενισχύση των νοσοκομείων με χρήματα από τον προϋπολογισμό, καινούργιο εξοπλισμό, ενώ αναφέρεται και σε 4 νέα κρεββάτια ΜΕΘ που άνοιξαν στο ΓΝ Κορίνθου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (και πώς να μην είναι με τόσες «καρατομήσεις» διοικήσεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα!), που αποδίδει τη λίστα σε απαιτήσεις των αποκλειστικών νοσοκόμων που επιμελούνται τους ασθενείς και αφορούν εξυπηρέτηση τους από εκείνες, ενώ απαντά αναλυτικά σε κάθε υπαινιγμό Πολάκη, παραθέτοντας στοιχεία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου:

«Με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαψεύδεται το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Πολάκη στο διαδίκτυο, ότι ζητούνται από τους ασθενείς του Νοσοκομείου διάφορα είδη προς χρήση τους.

Τα αναφερόμενα είδη χρησιμοποιούνται, προφανώς, από τις αποκλειστικές νοσοκόμες που τους επιμελούνται και αφορούν εξυπηρέτηση των ασθενών από εκείνες.

Ουδέποτε, ζητήθηκαν από προσωπικό του Νοσοκομείου μας τα είδη αυτά.

Το Νοσοκομείο διαθέτει πλήρη επάρκεια οικονομικών πόρων και έχει προμηθευτεί έγκαιρα αντίστοιχο υγειονομικό υλικό. 

Αντιπαρερχόμαστε τους μειωτικούς για το Νοσοκομείο μας υπαινιγμούς και το μόνο που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι η Μ.Ε.Θ. λειτουργεί από εικοσαετίας εκτός από έναν χρόνο περίπου το 2015 – 2016 και πλέον και ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι κλίνες της αυξήθηκαν έως επτά (7). Επιπλέον, τονίζουμε ότι  την τελευταία τετραετία, λειτουργήσαμε έως εξήντα (60) κλίνες Covid, επαναλειτουργήσαμε την κλειστή παιδιατρική κλινική, αυξήσαμε πρόσφατα κατά 40% τις κλίνες της Ψυχιατρικής κλινικής και, τις επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσει και απογευματινή βάρδια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.α. που αποφεύγουμε να αναφέρουμε.

Ας μην ασχολούμαστε με ποταπά και τριτεύοντα αλλά ας αρκεστούμε στην προσπάθεια που προαναφέρουμε».  

Παύλος Πολάκης: Γυρίσατε τα νοσοκομεία στο 2012-13

Να αναφέρουμε εδώ αναλυτικά και τις κατηγορίες Πολάκη που, ξεκινώντας με ειρωνική επίθεση στον πρωθυπουργό, κατήγγειλε τα εξής:

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κυριακο Μητσοτακη!!

Συγχαρητήρια Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Πλεύρη, Χρυσοχοΐδη!

Καταφέρατε και γυρίσατε τα νοσοκομεία στο 2012-13 του Αδωνη και Βορίδη.

Αυτό το χαρτί της φωτογραφίας έδωσαν σε συγγενικό μου πρόσωπο την προηγούμενη Παρασκευή, 13/10, στο νοσοκομείο ΚΟΡΙΝΘΟΥ, όπου εισήχθη μετά από τραυματισμό!!!(φωτο)

Να πάει να αγοράσει από το Φαρμακείο αυτά που έπρεπε να του προσφέρει το νοσοκομείο!!!

ΚΡΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ 2015-19, που αυτό το σταματήσαμε, που ενισχύσαμε το νοσοκομείο αυτό όπως και όλα με χρήματα στον προϋπολογισμό, καινουργιο εξοπλισμό και ανοίξαμε και 4 νέα κρεββάτια ΜΕΘ.

Είναι ελεεινό και τρισάθλιο μετά από πανδημία να γυρνάμε ξανά στα κατορθώματα του Αδωνη που αγόραζαν οι ασθενείς υλικά από φαρμακεία!!!

ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗ ΑΚΟΥΣ;;;;;

ΥΓ: μην πει κανείς πως δεν έχει τη σφραγίδα του νοσοκομείου το χαρτί. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι …».

Σχετικά Άρθρα