Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 6χρονη που κατάπιε κέρμα και 51χρονος ύστερα από δάγκωμα οχιάς

 Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 6χρονη που κατάπιε κέρμα και 51χρονος ύστερα από δάγκωμα οχιάς

Αναστάτωση προκλήθηκε στα νοσοκομεία της Πάτρας χθες, όταν έφτασαν από το Αγρίνιο δύο ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που κλήθηκε να διαχειριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων «Ο Άγιος Ανδρέας» και του «Καραμανδάνειου» το τελευταίο 24ωρο αφορούσαν σε ένα κοριτσάκι που κατάπιε κατά λάθος ένα κέρμα και σε έναν άνδρα που είχε δεχθεί δάγκωμα από οχιά και έπρεπε να λάβει άμεσα αντιοφικό ορό.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση το κοριτσάκι

Πιο αναλυτικά, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή (22/10), όταν ένα κοριτσάκι περίπου 6,5 ετών κατάπιε κέρμα για ανεξήγητο λόγο. Μόλις οι γονείς του παιδιού αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, πανικοβλήθηκαν και το μετέφεραν απευθείας στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του κοριτσιού στο «Καραμανδάνειο».

Στο «Καραμανδάνειο» – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε επέμβαση στον οισοφάγο για την αφαίρεση του κέρματος. Ευτυχώς η προσπάθεια τω γιατρών στέφτηκε από επιτυχία και το παιδί νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

Ευτύχημα στην όλη υπόθεση ήταν ότι κατά την κατάποση του νομίσματος, δεν έφραξε η αναπνευστική οδός του παιδιού. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάποση δεν έχουν διευκρινιστεί.

Τον δάγκωσε οχιά

Όσον αφορά στο δεύτερο περιστατικό, ένας 51χρονος άνδρας – ξανά στο Αγρίνιο και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί – δέχθηκε δάγκωμα από οχιά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χορήγηση αντιοφικού ορού άμεσα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ώστε να λάβει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Και σε αυτή την περίπτωση όλα πήγαν καλά και ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Σχετικά Άρθρα