Μεσανατολικό: Η Χαμάς αναφέρει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε την απελευθέρωση άλλων δύο αιχμαλώτων

 Μεσανατολικό: Η Χαμάς αναφέρει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε την απελευθέρωση άλλων δύο αιχμαλώτων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ , Αμπού Ουμπάιντα, το Ισραήλ δεν δέχθηκε την απελευθέρωση άλλων δύο αιχμαλώτων. Για “προπαγανδιστικά ψέματα” κάνει λόγο το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, αποκάλυψε το Σάββατο ότι η ομάδα του προσφέρθηκε να απελευθερώσει δύο ακόμη αιχμαλώτους, αλλά το Ισραήλ απέρριψε την πρότασή τους.

«Ενημερώσαμε το Κατάρ ότι θα απελευθερώσουμε άλλους δύο αιχμαλώτους για επιτακτικούς ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε να τους δεχτεί», δήλωσε στο Al-Jazeera ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς.

Οι δύο Ισραηλινοί αιχμάλωτοι έχουν ταυτοποιηθεί ως Νουρίτ Γιτζάκ, με αριθμό ταυτότητας 001145416, και Γιοσβέντ Λεβσίτζ, με αριθμό ταυτότητας 005236955. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του καναλιού Telegram της ομάδας.

Σε απάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ και χαρακτηρίζοντάς τους «προπαγανδιστικά ψέματα».

Ωστόσο, σε μεταγενέστερο μήνυμα στο κανάλι τους στο Telegram, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να απελευθερώσουν αύριο τους δύο αιχμαλώτους, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που υιοθετήθηκαν κατά την απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων την Παρασκευή.

Η Τζούντιθ και η Νάταλι Ράναν απελευθερώθηκαν για «ανθρωπιστικούς λόγους». Η μητέρα και η κόρη παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό που τις μετέφερε από τη Γάζα στο Ισραήλ.

Ο Ζαχέρ Τζαμπαρίν, ο αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τον φάκελο των αιχμαλώτων στο κίνημα της Χαμάς, δήλωσε στο Aljazeera ότι «οι άμαχοι δεν είναι διαπραγματευτικό χαρτί και ότι θα απελευθερωθούν όταν το επιτρέψουν οι επιτόπιες συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα