Κασσελάκης από Νέα Υόρκη: Έχει έρθει η ώρα στην Ελλάδα να κάνουμε πάλι 1981

 Κασσελάκης από Νέα Υόρκη: Έχει έρθει η ώρα στην Ελλάδα να κάνουμε πάλι 1981

Αναφορές στο 1981 και τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε ομιλία του προς ομογενείς. «Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Σε άλλή ομιλία του ο κ. Κασσελάκης έκανε αναφορές και πάλι στον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. «Είχαμε τη δεκαετία του 80 τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν ένα πρότυπο για μένα, αλλά δεν παύει να ήταν γιος του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εννοείται αντισυστημικός και κράτησε 2,5 εκατ. Έλληνες εν μέσω κρίσης στο σύστημα υγείας, που ήταν ανασφάλιστοι. Τους έδωσε ζωή. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον Αλέξη».

«Δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο ότι το κόμμα μας έβγαλε ως πρόεδρο άλλη μια αντισυστημική υποψηφιότητα, που δεν τον ήξερε κανείς, που δεν λεγόταν ούτε Βαρβιτσιώτης, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Καραμανλής, όλα τα επίθετα αυτά. Ξέρω πολύ καλά ότι στην οικογένεια, πολλοί έχετε έρθει με κομματικές αντιλήψεις από τα δύο μεγάλα κόμματα της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, δεν ήταν τότε, ούτε καν το όνομα δεν υπήρχε. Προφανώς δεν έχει τη γείωση στην ομογένεια που έχουν τα άλλα ονόματα, όπως δεν έχει την ίδια γείωση και στην αυτοδιοίκηση. Αλλά τι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχουν τα άλλα κόμματα: έχει την ανεξαρτησία του από τα συμφέροντα, μπορεί να φέρει αλλαγές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

https://youtu.be/xUsWN7qAxFU

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, λέγοντας ότι «έχω πει επίσης κάτι που πολλοί θεωρούν πώς το λέει αυτός στην ομογένεια για διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, εγώ είμαι θρησκευόμενος. Θεωρώ ότι η θρησκεία πρέπει να αντικατοπτρίζεται δημοκρατικά στον πληθυσμό».

Σχετικά Άρθρα