Ιράν: “Εγκεφαλικά νεκρή” η 16χρονη Αρμίτα που κακοποιήθηκε από την αστυνομία ηθών

 Ιράν: “Εγκεφαλικά νεκρή” η 16χρονη Αρμίτα που κακοποιήθηκε από την αστυνομία ηθών

Εγκεφαλικά νεκρή φαίνεται πως είναι η 16χρονη Αρμίτα Χεραβάντ η οποία δέχθηκε επίθεση από την αστυνομία Ηθών μέσα στο μετρό της Τεχεράνης και έκτοτε νοσηλευόταν στην εντατική, σε κώμα.

H Αρμίτα Χεραβάντ (Armita Geravand), η 16χρονη Ιρανή που έπεσε σε κώμα νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, μετά από την άσκηση βίας από Ιρανούς αξιωματούχους, σχετικά με παράβαση της νομοθεσίας του Ιράν που διέπει το χιτζάμπ (κάλυμμα κεφαλής), φέρεται να είναι «εγκεφαλικά νεκρή», όπως μετέδωσαν σήμερα ιρανικά ΜΜΕ.

«Οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της Αρμίτα Χεραβάντ, αφήνουν να εννοηθεί ότι η ίδια είναι εγκεφαλικά νεκρή, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού», μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η αστυνομία Ηθών επιτέθηκε στο κορίτσι μέσα στο μετρό της Τεχεράνης στις 4 Οκτωβρίου και έκτοτε νοσηλευόταν στην εντατική, σε κώμα.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο IRNA, έδειξαν την νεαρή κοπέλα χωρίς υποχρεωτική χιτζάμπ συνοδευόμενη από δύο φίλες να περπατούν προς το τρένο από την πλατφόρμα του μετρό. Μόλις μπήκε στην καμπίνα, ένα από τα κορίτσια φαίνεται να κάνει αμέσως πίσω και να πιάνει το έδαφος, πριν ένα άλλο κορίτσι να συρθεί αναίσθητο από την καμπίνα από τους επιβάτες.

Η 16χρονη κοπέλα συνελήφθη και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκε στην εντατική χωρίς της αισθήσεις της.

Ο θάνατός της έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα καθώς η Αρμίτα έγινε η «δεύτερη» Μάχσα Αμινί (Mahsa Amini), η 22χρονη Ιρανή που πέθανε μετά από ξυλοδαρμό της αστυνομίας Ηθών πέρσι και ξεσήκωσε το παγκόσμιο Κίνημα της Μαντήλας.

Σχετικά Άρθρα