Συρία: Δύο νεκροί εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινή επίθεση

 Συρία: Δύο νεκροί εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινή επίθεση

Δύο άνθρωποι στη Συρία έχασαν τη ζωή τους μετά από ισραηλινή επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Οι δύο εργαζόμενοι ήταν μέλη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Δύο εργαζόμενοι της συριακής μετεωρολογικής υπηρεσίας σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Δαμασκού

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν «από τον ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο το αεροδρόμιο της Δαμασκού στη Συρία σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Συρίας. Οι δύο εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της μετεωρολογικής υπηρεσίας η οποία έχει την έδρα της στο αεροδρόμιο, εξήγησε η ίδια πηγή.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία έπειτα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού», είχε δηλώσει στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, επεσήμανε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, που ταυτόχρονα πλήγματα έχουν στόχο τα δύο αεροδρόμια. Στις 12 Οκτωβρίου πλήγματα είχαν θέσει και πάλι εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού.

Εξάλλου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ισραηλινές επιδρομές στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συριακές αρχές είχαν επισημάνει ότι το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού εδάφους, από το 2011 όταν ξέσπασε στη χώρα ο εμφύλιος.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθετεί κυρίως θέσεις δυνάμεων που στηρίζονται από το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, συμμάχους της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ, αλλά και του συριακού στρατού.