Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: “Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μπει στον πόλεμο, θα πληρώσει το τίμημα για αυτό”

 Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: “Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μπει στον πόλεμο, θα πληρώσει το τίμημα για αυτό”

Προειδοποίηση κατά της Χεζμπολάχ εξέδωσε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ όπου συναντήθηκε με διοικητές και αξιωματικούς ταξιαρχιών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, επισκέφθηκε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και αξιολόγησε, το Σάββατο (21/10), την κατάσταση μαζί με τον διοικητή της 91ης Μεραρχίας. «Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιοάβ Γκαλάντ.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, όπως αναφέρει η Haaretz, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον διοικητή της Μεραρχίας, ταξίαρχο Σάι Κλάπερ, και με άλλους διοικητές και αξιωματικούς ταξιαρχιών. Επίσης, συναντήθηκε με επικεφαλής συμβουλίων στην περιοχή μάχης και συζήτησε λύσεις για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ, που έχουν απομακρυνθεί.

«Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες άρχισε ένας πόλεμος εναντίον μας από τη Χαμάς στο νότο», δήλωσε ο Γιοάβ Γκαλάντ κατά την επίσκεψή του στη Μεραρχία 91.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η πρόθεση αυτού του πολέμου ήταν να σκοτώσουν, να απαγάγουν, να βιάσουν και να βλάψουν παιδιά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και γυναίκες. Επιπλέον, καταγράφηκε από κάμερα, βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε για να αποτρέψει το Ισραήλ από την οργάνωση Χαμάς. Θα αντιστρέψουμε την κλίμακα κατά 180 μοίρες, η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που άρχισε η οριστική εξόντωση της Χαμάς».

Σχετικά Άρθρα