Κύπρος: Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία

 Κύπρος: Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Κύπρου μετά από έκρηξη που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα συριακής καταγωγής.

Αναστατώθηκε προκλήθηκε στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, από έκρηξη που έγινε το Σάββατο (21/10) κοντά στην πρεσβεία του Ισράηλ εν μέσω της σοβαρής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 01:37 τα ξημερώματα, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία. Ακόμα, σύμφωνα με το Sigma, στο σημείο μετέβησαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας μεταξύ των οποίων και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι εντόπισαν ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο σε απόσταση 30-40 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ. Το μεταλλικό αντικείμενο, σύμφωνα με την Αστυνομία, περιείχε μικρή ποσότητα πυροτεχνικής ύλης που πυροδοτήθηκε και εκτονώθηκε χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά.

Επίσης, στην περιοχή εντοπίστηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας δύο πρόσωπα να κινούνται πεζά και να κατευθύνονται προς συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Από την έρευνα της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια και ένα σφυρί, ενώ στο όχημα βρίσκονταν ακόμα δύο άτομα. Έτσι, συνελήφθησαν ο 21χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για αυτόφωρα αδικήματα της μαχαιροφορίας και της κατοχής επιθετικού οργάνου. Πάντως, και τα τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 17 με 21 ετών βρίσκονται στο Τμήμα Ασφαλείας για εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα πρόσωπα είναι συριακής καταγωγής και η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα.

Σχετικά Άρθρα