Αποστολάκης: Πιθανές και νέες διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ξεπεραστούν τα όρια

 Αποστολάκης: Πιθανές και νέες διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ξεπεραστούν τα όρια

Ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος φυσικά στην διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από την παράταξη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή του Open «Τώρα Μαζί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει από μια φουρτούνα την οποία προσπαθούμε όλοι να ξεπεράσουμε με τον καλύτεροι τρόπο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο ναύαρχος εν αποστρατεία και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά τον Στέφανο Τζουμάκα να υπάρχουν και άλλες διαγραφές και αυτό, όπως είπε «εξαρτάται από την πώς θα συμπεριφερθούν όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις».

Αρχικά, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως «δοθήκανε αρκετές ευκαιρίες και αρκετός χρόνος σε όλους να συνειδητοποιήσουν πως η επιλογή του νέου αρχηγού έχει γίνει και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα θέματα που έχουμε και να αρχίσει το κόμμα να κάνει παραγωγή πολιτικής».

Σε ερώτηση εάν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές στελεχών που έχουν τοποθετηθεί κατά του κ. Κασσελάκη όπως ο Νίκος Φίλης, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε: «αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες».

«Οι διαδικασίες τηρούνται και θα ακολουθηθούν» είπε αναφορικά με την κριτική που έγινε από τον κ. Φίλη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αγνοεί το καταστατικό και την κουλτούρα του κόμματος».

“Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πεδίο – Δεν υπάρχουν ελίτ στο κόμμα”

«Κάπως πρέπει όμως να βρεθεί μια άκρη. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται η ένταση και η αντιπαράθεση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πεδίο. Εδώ καλούμαστε όλοι να δουλέψουμε και όχι να εμφανίζουμε τις προσωπικές μας θέσεις και αντιπαραθέσεις μέσα από τα κανάλια. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Δεν έχουμε χρόνο. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο τρώγονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε. «Θα τους πρότεινα να βρεθεί ένας τρόπος να συνεργαστούμε. Όταν αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις και οι λεκτικές εκφράσεις αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση και αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται στο διαδίκτυο, ούτε στα κανάλια. Λύνονται με συζητήσεις μέσα στο κόμμα, για το καλό του κόμματος, όχι το καλό για τον καθέναν».

«Η ελίτ που είπε κάποια στιγμή και η κυρία Αυγέρη είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Δεν υπάρχουν ελίτ μέσα στο κόμμα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα