Στο Κάιρο αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Στο Κάιρο αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου πραγματοποιείται η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό, με πρωτοβουλία του προέδρου Αλ Σίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με πρόταγμα τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Μέγαρο Μαξίμου διευρύνει την βεντάλια των κινήσεών του και των παρεμβάσεων στη διπλωματική σκακιέρα στη σκιά των εξελίξεων στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Μετά από μια σειρά επαφών με ηγέτες της περιοχής, ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για το Κάιρο καθώς η αιγιπτιακή πρωτεύουσα θα αποτελέσει το σκηνικό της διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εργασίες που έχει συγκαλέσει ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να μετατρέπεται σε ακόμη μία ευκαιρία ανάδειξης του ρόλου της Αθήνας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε ένα κρίσιμο κομμάτι του παγκόσμιου χάρτη.

Σχετικά Άρθρα