Κουρέτας: Ο Αγοραστός ζήτησε να σταματήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα

 Κουρέτας: Ο Αγοραστός ζήτησε να σταματήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Για έργα που είχαν προγραμματιστεί σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και σταμάτησαν λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Όπως είπε ο κ. Κουρέτας στις 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Αγοραστός με επιστολή του ζήτησε από τους κκ. Ταχιάο και Σταϊκούρα να συναντηθούν για τα αντιπλημμυρικά έργα και τα αναχώματα στη Θεσσαλία.

«Οι υπουργοί αποφάσισαν να πάρει τα έργα αυτά το υπουργείο Υποδομών», είπε ο κ. Κουρέτας αναφέροντας ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τα έργα στις 14 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήγησε ότι οι κάτοικοι των χωριών τον ενημέρωσαν πως τα έργα έχουν σταματήσει. Μάλιστα εξήγησε πως το επιβεβαίωσαν και οι τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες αρνούνται να σταματήσουν, καθώς ο κ. Αγοραστός τους είπε να σταματήσουν.

Όπως είπε πρόκειται για έργα ενίσχυσης των αναχωμάτων που ο κ. Αγοραστός αποφάσισε να σταματήσει μετά τις εκλογές λέγοντας στην κυβέρνηση πως έχουν τελειώσει τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει η περιφέρεια. Εξήγησε ότι μετά την καταγγελία, ο κ. Αγοραστός έδωσε εντολή να συνεχιστούν τα έργα.

«Εφόσον την Κυριακή έγιναν εκλογές και ο κ. Αγοραστός αποδοκιμάστηκε και είμαι εγώ περιφερειάρχης, ζητώ να υπάρχει ένα γραφείο δίπλα στο γραφείο του, να είμαι και εγώ μαζί και οτιδήποτε αποφασίζει να είναι σε γνώση μου και από εδώ και πέρα όσα γίνονται να τα γνωρίζω και να λέω τη γνώμη μου», σημείωσε ο κ. Κουρέτας.

«Τις αποζημιώσεις που είχε εξαγγείλει ο κ. Αυγενάκης και περιμένουμε να δοθούν, μένει να γίνουν. Είναι σαφές», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα