Ανησυχία για τυφλό χτύπημα ισλαμιστών – Επί ποδός οι αρχές σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις

 Ανησυχία για τυφλό χτύπημα ισλαμιστών – Επί ποδός οι αρχές σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις

Υπο τον φόβο ενός τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη. Στην Ελλάδα, οι Υπηρεσίες Ασφαλείας, η Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και όλος ο κρατικός μηχανισμός ασφάλειας βρίσκεται επι ποδός για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση ισλαμιστών. Απο την κυβέρνηση τονίζουν πως έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να ελέγξουν και να αποτρέψουν περιπτώσεις ακραίων ισλαμιστών υπογραμμίζοντας πως όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χθεσινό περιστατικό όπου ένας άνδρας συνελήφθη απο την Αστυνομία όταν μπήκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά και παραδώθηκε στην Κρατική Ασφάλεια.

  • Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση της σύγκρουσης, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στην ΕΕ μετά τις φονικές επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία αλλά και για τις ανησυχίες για πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπήρξε ξεκάθαρη στη στήριξή της προς το Ισραήλ και στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, που περιλαμβάνει και την επιχείρηση εναντίον της Χαμάς. Όμως όλα αυτά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπιστικού δικαίου».

Αύριο, Σάββατο ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.

Τη Διεθνή Διάσκεψη οργανώνει ο Πρόεδρος τη Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από χώρες της περιοχής, και πιο συγκεκριμένα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράκ, Τουρκία, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Νορβηγίας.

Έχουν προσκληθεί επίσης, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα