Χαμάς: φέρεται να χρησιμοποίησε όπλα από τη Βόρεια Κορέα που είχαν πουληθεί πρώτα στο Ιράν

 Χαμάς: φέρεται να χρησιμοποίησε όπλα από τη Βόρεια Κορέα που είχαν πουληθεί πρώτα στο Ιράν

Νέοι συντελεστές έχουν προστεθεί στο πολεμικό σίριαλ στο Ισραήλ. Δημοσιεύματα εμφανίζουν τη Βόρεια Κορέα σε ρόλο προμηθευτή όπλων των τρομοκρατών. Ειδικότερα, η Daily Mail γράφει ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποίησε όπλα από την Πιονγιάνγκ. Οι άνδρες της Χαμάς έφεραν εκτοξευτές F-7, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τεθωρακισμένα οχήματα, κατά την επίθεσή τους στο Ισραήλ που είχε θύματα αμάχους.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε η Χαμάς και έχουν συλλέξει οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν από την Πιονγκγιάνγκ, είπαν από την πλευρά τους στο Associated Press Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι και ειδικοί στα όπλα της Βόρειας Κορέας.

Κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ορισμένοι από τους τρομοκράτες της χρησιμοποίησαν επίσης βορειοκορεατικά τουφέκια τύπου 58, τα οποία είναι μια παραλλαγή του Καλάσνικοφ, είπαν οι ειδικοί.

Η απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν πουλάει παράνομα όπλα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του. Μάλιστα, τα F-7 και τα τουφέκια πιστεύεται ότι πουλήθηκαν πρώτα στο Ιράν και μετά παραδόθηκαν στη Χαμάς.

Η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε δημοσίως ότι είχε οπλίσει τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό «αβάσιμο και ψευδή» που διαδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, τα στοιχεία διαψεύδουν τη Βόρεια Κορέα καθώς οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την ίδια τη Χαμάς έδειχναν τρομοκράτες να κρατούν τα όπλα που κατασχέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Δεν είναι γνωστό πόσα από τα όπλα διαθέτει η Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα