Ανάλυση Sky News: Γιατί η επίσκεψη Μπάιντεν ενδεχομένως επιδείνωσε περισσότερο την κρίση στη Μέση Ανατολή

 Ανάλυση Sky News: Γιατί η  επίσκεψη Μπάιντεν ενδεχομένως επιδείνωσε περισσότερο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη το Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερη την κρίση στη Μέση Ανατολή αναφέρει σε ανάλυση του ο ανταποκριτής του Sky News στο Ισραήλ, Alex Rossi. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του βρετανικού ΜΜΕ, η αντίθεση με το έντονα χορογραφημένο ταξίδι του Μπάιντεν για να σφίξει το χέρι και να σταθεί αλληλέγγυος με τον βασικό σύμμαχο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη.

Στους δρόμους που οδηγούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό, η οποία είχε κλείσει πίσω από σειρές συρματοπλεγμάτων, οι διαδηλωτές ξεχείλιζαν από οργή. Κρατώντας σημαίες και πέτρες -που εκσφενδονίστηκαν στην πρεσβεία- προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο, αλλά απωθήθηκαν από ομοβροντίες δακρυγόνων και σφαίρες από καουτσούκ.

  • «Με έπιασαν οι διαδηλώσεις νωρίτερα. Η μαχητική σιιτική ομάδα, η Χεζμπολάχ, είχε ζητήσει μια ημέρα “πρωτοφανούς οργής” μετά τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο. Το πρόσωπό του καλυμμένο από ένα Kaffiyeh – ένα αραβικό μαντίλι – ο Wissam μου είπε ότι θα ερχόταν για να στηρίξει τον λαό της Γάζας και να κάνει τον κόσμο να καταλάβει τι συνέβαινε εκεί. Εξαιτίας των σφαγών που πραγματοποιήθηκαν από τους Σιωνιστές εχθρούς με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφει ο Alex Rossi.

Και προσθέτει: «Οι διαδηλώσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν λόγω των σφαγών που πραγματοποίησε το Ισραήλ, η τελευταία από τις οποίες είναι ο βομβαρδισμός παιδιών και γυναικών στο νοσοκομείο Maamadani.

Η υποστήριξη της Αμερικής στο Ισραήλ είναι ξεκάθαρη αφού ο Τζο Μπάιντεν υιοθέτησε το ισραηλινό σενάριο ότι η Χαμάς ήταν αυτή που βομβάρδισε το νοσοκομείο. Και είναι ένα ρεφρέν που είναι σχεδόν καθολικό στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο.

Υπάρχει δυσπιστία στις ισραηλινές εξηγήσεις – κανείς δεν δέχεται ότι η σφαγή στο νοσοκομείο δεν ήταν τίποτα άλλο από αεροπορική επιδρομή των IDF. Και όσο περισσότερο συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα αυτή η λυσσαλέα αντίδραση να κλιμακωθεί σε κάτι πολύ χειρότερο.

  • Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, οι άνθρωποι προσήλθαν κατά χιλιάδες για να υποστηρίξουν την παλαιστινιακή υπόθεση και να εκτονώσουν την οργή τους στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο ήταν εξίσου έντονες, καθώς ο κόσμος παρέλασε καλώντας να ανοίξει τα μάτια του σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η ισραηλινή τρομοκρατία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ελπίζει να περιορίσει την εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης, αλλά η Αμερική σε αυτή την περιοχή δεν θεωρείται τίμιος διαμεσολαβητής. Αντίθετα, η αταλάντευτη αλληλεγγύη του προς το Ισραήλ θα μπορούσε να κάνει αυτή την κρίση πολύ χειρότερη».

Σχετικά Άρθρα