ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία – Ο Κασσελάκης μέσω… isyriza – Με άγριες διαθέσεις η εσωκομματική αντιπολίτευση

 ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία – Ο Κασσελάκης μέσω… isyriza – Με άγριες διαθέσεις η εσωκομματική αντιπολίτευση

Χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης λαμβάνει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με την εσωκομματική αντιπολίτευση να προσέρχεται στη συνεδρίαση αποφασισμένη να ακυρώσει το αφήγημα νίκης που επιχειρεί να περάσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα. Η πλευρά των νεοπροεδρικών προσέρχεται στη συνεδρίαση με το τρίπτυχο Ενότητα – Πρόταση – Δράση που περισσότερο παραπέμπει σε προεκλογικό σύνθημα, πράγμα αληθές καθώς ο επόμενος στόχος του κ. Κασσελάκη είναι ο Ευρωεκλογές.

Έρχεται ωστόσο σε συνέχεια τους τελεσίγραφου που απεύθυνε στην εσωκομματική αντιπολίτευση καθώς σε αυτό το τρίπτυχο διατηρείται πάντα ενεργός ο isyriza, το εργαλείο με το οποίο ο κ. Κασσελάκης στοχεύει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Ο κ. Κασσελάκης θα προεδρεύσει σε ένα κομματικό όργανο που δεν το ελέγχει και από επιλογή του θα το γνωρίσει για πρώτη φορά απομακρυσμένα μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με στελέχη να μην αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο νεός πρόεδρος να μην είναι συνδεδεμένος καθ’ όλη τη διάρκεια τη συνεδρίασης.

Ψήφος εμπιστοσύνης και… λογοδοσία

Η συνεδρίαση, αν τελικά καταλήξουν σε Πολιτική Απόφαση κάτι που για την ώρα φαντάζει αδύνατο με βάση τις διαθέσεις των δυο πλευρών, λαμβάνει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης. Οποιαδήποτε απόφαση για το οδικό χάρτη του Συνεδρίου θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία και ο κ. Κασσελάκης δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η Ομπρέλα υπο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προσέρχεται με άγριες διαθέσεις στην Πολιτική Γραμματεία και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα καταθέσει και κείμενο θέσεων πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Πυρά και ακύρωση του αφηγήματος νίκης του κ. Κασσελάκη μετά την βουτιά του κόμματος όπως σημειώνουν πανελλαδικά θα επιχειρήσει και η ομάδα των 6+6 των Χαρίτση, Τζανακόπουλου και Ηλιόπουλου.

  • Παράλληλα αναμένεται να εξαπολύσουν πυρά και για την απαξίωση των κομματικών οργάνων που έχει επιδείξει ο κ. Κασσελάκης όπως σημειώνουν λειτουργώντας περισσότερο μέσω τετελεσμένων παρά με λογοδοσία και σεβασμό στις λειτουργίες ενός κόμματος στο οποίο όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε στο Κερατσίνι ήρθε ως ουρανοκατέβατος.

Μάλιστα τόσο ο λόγος της απουσίας του από την κρίσιμη βραδιά του Β΄ γύρου όσο όμως και οι αοριστίες για τους λόγους της απουσίας του στις ΗΠΑ προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια και στη βάση του κόμματος.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σε ένα τόσο χαμηλής πολιτικής στάθμης ζήτημα κορυφαία στελέχη σημείωναν ότι δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στα μέλη που ρωτούσαν αν τελικά ο κ. Κασσελάκης απουσιάζει από τη μάχη του Β΄ γύρου και την Πολτική Γραμματεία για την γκαρνταρόμπα του ή για τις νομικές διεκδικήσεις εκατομμυρίων όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το ζήτημα της λογοδοσίας θα αποτελέσει επίσης πεδίο σφοδρής σύγκρουσης από τη στιγμή που και οι προεδρικές διαρροές έχουν  αναφορές στην ανάγκη λογοδοσίας μέσω εργαλείου όπως σημείωναν του isyriza.

Ο ρόλος του isyriza

Η πλατφόρμα του isyriza.gr αποδεικνύεται όπως όλα δείχνουν ο δούρειος ίππος του Στέφανου Κασσελάκη για να ξεπεράσει κάθε εσωκομματικό εμπόδιο που παρουσιάζεται μπροστά του.

Ο isyriza είναι το ένα από τα δυο “πιστόλια” και ο κ. Κασσελάκης το άφησε οριστικά πάνω στο τραπέζι με το τελεσίγραφο που εξέδωσε εν μέσω προσωπικών αρνήσεων που εισέπραξε στην προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές της Ομπρέλας και των 6+6 να αναλάβουν τομεάρχες.

  • Το άλλο πιστόλι που βρίσκεται επίσης πάνω στο τραπέζι είναι η διάσπαση σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σε αντίθεση με μια διάσπαση σε επίπεδο κόμματος δημιουργεί συνθήκες ψυχρού πολέμου καθώς αν ενεργοποιηθεί θα προσιδιάζει με πλήρη κατάρρευση.

Όσοι ανθίστανται και δεν υποτάσσονται σε επίπεδο Βουλής σε αυτή τη φάση φτάνουν τους 11, το ψυχολογικό όριο δηλαδή του αριθμού των 10 βουλευτών που απαιτούνται για να συγκροτηθεί ΚΟ από ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές.

Σχετικά Άρθρα