Κακλαμάνης για εκλογές: “Εστάλη εσωκομματικό μήνυμα ότι η κυρίαρχη τάση είναι η πατριωτική λαϊκή Δεξιά”

 Κακλαμάνης για εκλογές: “Εστάλη εσωκομματικό μήνυμα ότι η κυρίαρχη τάση είναι η πατριωτική λαϊκή Δεξιά”

Για παρεμβάσεις υπουργών, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης, οι οποίες δεν τον εκφράζουν τόσο ως πολίτη, όσο και ως ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην αυτοδιοικητικό. «Όσον αφορά τις συμπεριφορές όχι δεν με εκφράζουν οι παρεμβάσεις που έγιναν από υπουργούς. Δεν με εκφράζουν ως πολίτη, δεν με εκφράζουν σαν ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, δεν με εκφράζουν ως πρώην αυτοδιοικητικό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, o Νικήτας Κακλαμάνης είπε: «Στις περιφέρειες νομίζω ότι έγινε λάθος ερμηνεία κυρίως από την αντιπολίτευση αλλά και από τη ΝΔ. Η ΝΔ τελείως αυθαίρετα χαρακτήρισε ως αντάρτες όσοι κατέβηκαν κόντρα στον επίσημο υποψήφιο. Εγώ όμως είμαι οργανωμένος σε αυτή την παράταξη από το 1964, όπως ξέρω την παράταξή μου δεν την ξέρει κανείς. Η πολιτική μήτρα από την οποία προέρχεται η μεγάλη λαϊκή βάση της ΝΔ, έστω και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, είναι η πατριωτική λαϊκή δεξιά βεβαίως συνυπάρχουμε αρμονικά με τη φιλελεύθερη τάση που υπάρχει μέσα στη ΝΔ».

Στη συνέχεια τόνισε: «Τελικά ο χάρτης μπορεί να μην βάφτηκε γαλάζιος αλλά δεν βάφτηκε ούτε γαλαζιοπράσινος ούτε γαλαζιοροζ, βάφτηκε γαλαζιομπλέ. Το μπλε είναι η παραδοσιακή λαϊκή πατριωτική Δεξιά. Δεν κατάλαβα γιατί πανηγυρίζει πχ μέσω tik tok από το Μανχάταν ο κ. Κασσελάκης. Η αξιωματική αντιπολίτευση έβγαλε μονοψήφιο αριθμό δημάρχων σε όλη την Ελλάδα, και πανηγυρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι εστάλη μήνυμα στην κυβέρνηση;»

Για το αν εστάλη μήνυμα στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δήλωσε: «Όχι στην κυβέρνηση δεν εστάλη, εστάλη εσωκομματικό μήνυμα ότι η κυρίαρχη τάση είναι η πατριωτική λαϊκή Δεξιά άρα μη μας ξεχνάτε. Όσον αφορά τις συμπεριφορές όχι δεν με εκφράζουν οι παρεμβάσεις που έγιναν από υπουργούς. Δεν με εκφράζουν ως πολίτη, δεν με εκφράζουν σαν ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, δεν με εκφράζουν ως πρώην αυτοδιοικητικό».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΔΗΜ: Που τις αποδίδετε;

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Νομίζω ότι ήταν τραγικά λάθη στρατηγικής».

ΔΗΜ: Αυτό είναι λάθος στρατηγικής ή μπορεί να είναι και ένδειξη αλαζονείας

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Όχι εγώ τις ευθύνες τις ρίχνω στην επιτελική ομάδα που έκανε τις εκλογές. Χθες ο πρωθυπουργός τον πρώτο που φώναξε ήταν ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Είναι η καλύτερη απάντηση ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες».

Κληθείς να σχολιάσει την αποτυχία του κ. Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας, απάντησε: «Στον Δήμο της Αθήνας θεωρώ ότι αδικήθηκε ο κ. Μπακογιάννης βεβαίως είχε κάνει λάθη αλλά το τελικό ισοζύγιο κρίνω ότι ήταν θετικό παρά ταύτα ήταν αφενός τα λάθη του και αφετέρου δείτε τις ψήφους μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ήταν μείον 7.500. Οι 7.500 ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ που κατά τη γνώμη τους – κακώς διαφωνώ με αυτούς -ήθελαν να στείλουν μήνυμα μέσω του κ. Μπακογιάννη».

Στη συνέχεια το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, επισήμανε: «Εμείς και στη νέα ΚΕΔΕ που θα εκλεγεί μετά από δύο- τρεις μήνες θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία άρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρώ ότι από άποψη πολιτικού μηνύματος προς τα έξω δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η ΝΔ, προς τα έσω ελπίζω το μήνυμα να γίνει αντιληπτό και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου από τώρα για τις ευρωεκλογές. Πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις της δεύτερης κυρίαρχης τάσης και κυρίως πρέπει να χρησιμοποιηθούν άνθρωποι που την εκφράζουν αυτή την τάση. Βγάζω έξω τον εαυτό μου γιατί εγώ είμαι χορτάτος από αξιώματα, δεν με απασχολούν πλέον τα αξιώματα».

Σχετικά Άρθρα