Ερντογάν: Πλήρως αναποτελεσματικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

 Ερντογάν: Πλήρως αναποτελεσματικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο δεν ενέκρινε ένα ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή ώστε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Η αποτρόπαια επίθεση χθες εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άχλι Αλ Άραμπι έφερε τη σφαγή στη Γάζα σε άλλο επίπεδο», τόνισε.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε ξανά στη Δύση για την κατάσταση στη Γάζα, αναφέροντας: «Οι δυτικές χώρες, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεπλύνουν τις ανθρώπινες σφαγές με τα προκατειλημμένα και υποκριτικά δημοσιεύματά τους. Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων που μεταναστεύουν σε περιοχές, οι οποίες ονομάζονται “ασφαλείς ζώνες”, είναι μερικά από τα εγκλήματα πολέμου που έχουμε δει τις τελευταίες 12 ημέρες».

Σχολιάζοντας την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, είπε: «Χθες, η σφαγή στη Γάζα πήρε άλλη διάσταση με την αποτρόπαια επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί. Καταδικάζω τους δράστες αυτής της επίθεσης, η οποία αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ισοδυναμεί με γενοκτονία κατά του λαού της Γάζας.

Αυτοί που έριξαν λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις που έκαναν από τις 7 Οκτωβρίου είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους δράστες για τη χθεσινή σφαγή, η οποία ράγισε τις καρδιές μας. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εγκαθίδρυση πρώτα μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός και στη συνέχεια μιας μόνιμης σταθερότητας».

Σχετικά Άρθρα