Νετανιάχου: Έδειξα στοιχεία στον Μπάιντεν που αποδεικνύουν ότι δεν χτυπήσαμε το νοσοκομείο

 Νετανιάχου: Έδειξα στοιχεία στον Μπάιντεν που αποδεικνύουν ότι δεν χτυπήσαμε το νοσοκομείο

«Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια». Αυτές είναι οι νέες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου περί αποδείξεων ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 450 ανθρώπους. 

«Παρουσίασα στον Μπάιντεν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ δεν προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και πως το Ισλαμικό Τζιχάντ ήταν πίσω από την επίθεση» δήλωσε ο Νετανιάχου. 

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, μετά την αναχώρηση Μπάιντεν από το Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο εθνικό σύστημα πληροφοριών και στον ισραηλινό στρατό να «διαδώσουν τις αποδείξεις».

Λευκός Οίκος: Η ανάλυσή μας δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά».

Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σχετικά Άρθρα