Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

 Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Τη δική του έρευνα «θα θελήσει να κάνει ο ΟΗΕ» για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του οργανισμού για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας, Μάρτιν Γκρίφιθς, τονίζοντας πως η έρευνα αυτή θα πρέπει να γίνει «πολύ σύντομα και πολύ γρήγορα».

Ειδικότερα, ο Γκρίφιθς μιλώντας στο CNNi, σημειώνει ότι μια έρευνα του ΟΗΕ θα μπορούσε να επιτρέψει να αντληθούν σημαντικά στοιχεία «για να αποτραπεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε, πως τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και ζητά να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές όπου απαιτείται πρόσβαση.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τις αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής από το νοσοκομείο Baptist Al-Ahli έχουν ανασυρθεί 471 άνθρωποι νεκροί, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ εκατοντάδες είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η Παλαιστινιακή Αρχή προσφεύγει στη Χάγη
Νωρίτερα, η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε την διερεύνηση του πολύνεκρου χτυπήματος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με τη διαμεσολάβηση της Γαλλίας.

Όπως δήλωσε η Παλαιστίνια εκπρόσωπος στη Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα, «το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη (18/10) φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα».

Σχετικά Άρθρα