Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα – Αναφορές για πάνω από 500 νεκρούς (σκληρές εικόνες)

 Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα – Αναφορές για πάνω από 500 νεκρούς (σκληρές εικόνες)

Για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Γάζας, κάνουν λόγο οι παλαιστινιακές αρχές. Όπως μεταδίδει το Al Jazeera και ο Guardian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού σκοτώθηκαν 500 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Την ίδια ώρα ο  Hussam Abu Safiya, επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο  Kamal Adwan που βρίσκεται στη βόρεια Γάζα, μόλις λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου δήλωσε ότι «αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τραυματισμένα παιδιά, έγκυες μητέρες, μωρά γεννιούνται εδώ. Πάνω από 200 πτώματα μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σίφα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σταματήσουν να μας στοχοποιούν».

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε νωρίτερα την Τρίτη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

«Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε. Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Σχετικά Άρθρα