Χαμάς: “Απελευθερώνουμε τους ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί”

 Χαμάς: “Απελευθερώνουμε τους ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί”

Αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε στο NBC ότι η ισλαμιστική οργάνωση είναι διατεθειμένη να αφήσει όλους τους αμάχους που κρατά ομήρους ελεύθερους μέσα σε μια ώρα, αν το Ισραήλ σταματήσει τον βομβαρδισμό της Γάζας. Οι δηλώσεις έρχονται λίγο μετά το μακελειό με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα με περισσότερους από 500 νεκρούς.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στο κέντρο της Γάζας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Σχετικά Άρθρα