Πορτοσάλτε για Κώστα Μπακογιάννη: “Πληρώνει την αμαρτία της οικογενειοκρατίας”

 Πορτοσάλτε για Κώστα Μπακογιάννη: “Πληρώνει την αμαρτία της οικογενειοκρατίας”

Την εξήγηση της ήττας του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές έδωσε ο Άρης Πορτοσάλτε.Το «ταμείο» των αυτοδιοικητικών εκλογών έκαναν στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (17/10) με τον Άρη Πορτοσάλτε να αποκαλύπτει τον λόγο της ήττας του Κώστα Μπακογιάννη από τον Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων.

«Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό που θα σας πω τώρα», είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Έχω πάρει δεκάδες επιστολές χθες, απ΄ό ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας της Α΄ Αθηνών, οι οποίοι μου αιτιολογούν γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη».

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου για το που καταλήγουν, ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε: «Υπάρχει παράθεση δεδομένων. Ας φύγω από το Μεγάλος Περίπατος, Βασιλίσσης Όλγας κτλ. Μου λένε γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη… Διότι πληρώνει την αμαρτία της οικογενειοκρατίας. ”Δεν θέλω την Ντόρα, δεν θέλω πρίγκιπες κτλ΄”. Αυτά όλα προέρχονται από τον βαθμό συμπαθείας ή αντιπαθείας».

Ο Άρης Πορτοσάλτε αιτιολόγησε και την επιλογή του Χάρη Δούκα. «Τον Χάρη Δούκα δεν τον ήξεραν ούτε τον ψήφισαν ως ΠΑΣΟΚ. Τον ψήφισαν ως Δούκα. Τον βρήκαν στο debate και δεν τον φοβήθηκαν. Σου λέει, είναι η εναλλακτική μας για να στείλουμε το μήνυμα.

Και καταλήγουμε στο εξής: καθημερινότητα, νούμερο ένα. Περίμενε η κοινωνία από τον Μπακογιάννη να κάνει πράγματα που ενδεχομένως δεν μπορεί να κάνει μόνος του».

Σχετικά Άρθρα