Πληροφορίες ότι οι αρχές “εξουδετέρωσαν” τον δράστη της επίθεσης στις Βρυξέλλες

 Πληροφορίες ότι οι αρχές “εξουδετέρωσαν” τον δράστη της επίθεσης στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ύποπτος ως δράστης της φονικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, αναφέρει ότι ο ύποπτος φέρεται να πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει εντοπιστεί το όπλο που έσπειρε τον θάνατο στο κέντρο των Βρυξελλών.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για το ότι είναι ο δράστης. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το τελευταίο γνωστό σπίτι του ατόμου, το οποίο ερευνήθηκε χθες το βράδυ.

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών σήμανε συναγερμό στις αρχές. Η βελγική πρωτεύουσα τέθηκε στο υψηλότατο επίπεδο συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, να ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες λειτουργούν με τηλεργασία για λόγους ασφαλείας, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές, όπως και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Σχετικά Άρθρα