Νέα έκκληση της μητέρας της Μία: Σας εκλιπαρώ, φέρτε το μωρό μου σπίτι

 Νέα έκκληση της μητέρας της Μία: Σας εκλιπαρώ, φέρτε το μωρό μου σπίτι

Η Μία Σεμ, μια 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή, κρατείται όμηρος από την οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, τη Δευτέρα (16/10), είναι τα πρώτα πλάνα από οποιονδήποτε από τους δεκάδες ανθρώπους που κρατούνται στον θύλακα. Μιλώντας στην κάμερα, η κοπέλα που φαίνεται χλωμή, λέει ότι τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στη Γάζα και, στη συνέχεια, παρακαλεί να επιστρέψει στην οικογένειά της. Καθώς μιλάει, ακούγεται δυνατός θόρυβος στο παρασκήνιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη (18/10) στο Τελ Αβίβ, η μητέρα της Μία Σεμ κάλεσε την κυβέρνηση και τους παγκόσμιους ηγέτες να φέρουν την κόρη της πίσω στην πατρίδα. Κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της, η Κέρεν Σαρφ Σεμ είπε: «Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στην πατρίδα, πήγε μόνο σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει και τώρα βρίσκεται στη Γάζα και δεν είναι η μόνη».

Η Κέρεν Σαρφ Σεμ δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν η κόρη της ήταν νεκρή ή ζωντανή μέχρι τη Δευτέρα (16/10) και ότι το μόνο που ήξερε, ήταν ότι μπορεί να την είχαν απαγάγει. «Είδα ότι είναι ζωντανή, είδα ότι ήταν… Άκουσα πριν φήμες ότι την πυροβόλησαν στον ώμο ή στο πόδι, οπότε βλέπω ότι την πυροβόλησαν στον ώμο, βλέπω ότι έκανε εγχείρηση, φαίνεται πολύ τρομοκρατημένη, φαίνεται ότι πονάει πολύ και βλέπω ότι λέει ό,τι της λένε», είπε στους δημοσιογράφους, καλώντας όλους να «σταματήσουν αυτόν τον τρόμο» και να φέρουν την κόρη της πίσω στο σπίτι μαζί με άλλους ομήρους.

Ακόμα, η μητέρα της Μία Σεμ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα (16/10) ότι πίστευε ότι η ανθεκτικότητα της κόρης της θα τη βοηθούσε να επιβιώσει. «Είναι πολύ, πολύ δυνατή, γι’ αυτό όλοι πιστεύαμε μέσα μας ότι είναι ζωντανή, γιατί ξέραμε ότι δεν θα τα παρατήσει ποτέ» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της. Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα πού και πότε τραβήχτηκε το βίντεο της Μία Σεμ και σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι είχαν ενημερώσει την οικογένεια της Μία Σεμ για την απαγωγή της, την περασμένη εβδομάδα, και διατηρούν επαφή μαζί τους αυτή τη στιγμή. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των IDF ταγματάρχης Λίμπι Βάις δήλωσε στο CNN, την Τρίτη (17/10), ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο ήταν «ένας ακόμα τρόπος της Χαμάς να διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο» στον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ.

Η Μία Σεμ απήχθη από το φεστιβάλ Nova κοντά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, από την οποία μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι. Τουλάχιστον 260 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στον χώρο του φεστιβάλ, σύμφωνα με τις IDF.

Επίσης, η Κέρεν Σαρφ Σεμ δήλωσε ότι η κόρη της είχε στείλει μήνυμα σε έναν φίλο της που βρισκόταν στο φεστιβάλ, στις 7:17 το πρωί του Σαββάτου (07/10), λέγοντας: «Μας πυροβολούν, παρακαλώ ελάτε να μας σώσετε». Αποκαλώντας την κόρη της «καρδιά της οικογένειας», η Κέρεν Σαρφ Σεμ περιέγραψε τη Mia ως ένα στοργικό αδελφάκι και ως «την καλύτερή της φίλη».

«Μία, αν μπορείς να μας δεις, θέλουμε να σου πούμε από όλη την οικογένεια και όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ», δήλωσε στο CNN ο αδελφός της Μία Σεμ, Έλι Σεμ, συμπληρώνοντας το εξής: «Σε περιμένουμε, σε αγαπάμε και θα κάνουμε τα πάντα για να σε φέρουμε πίσω στο σπίτι».

Σχετικά Άρθρα