Κριτική Μαρκόπουλου: Υπερ-επενδύσαμε στο πολιτικό κέντρο και αυτό πολύ γρήγορα μας εγκατέλειψε

 Κριτική Μαρκόπουλου: Υπερ-επενδύσαμε στο πολιτικό κέντρο και αυτό πολύ γρήγορα μας εγκατέλειψε

Υπερ-επενδύσαμε στο πολιτικό κέντρο και αυτό πολύ γρήγορα μας εγκατέλειψε, διαμηνύει ο «γαλάζιος» βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποδίδοντας σε αυτό κυρίως το λόγο την ήττα της ΝΔ στο δεύτερο γύρο. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός βουλευτής που έχει αυτή την άποψη, μαζί του συμφωνούν και άλλοι συνάδελφοί του, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα ενδέχεται να τοποθετηθούν και δημοσίως επί του θέματος. Ο βουλευτής Πειραιά, πάντως, ασκεί κριτική στο Μαξίμου και για τη στρατηγική «13 στις 13 περιφέρειες», αλλά και για τοποθετήσεις προσώπων όπως πχ αυτή του Καμπόσου στο Άργος!

«Εμένα αυτό το οποίο με προβληματίζει είναι ότι από την πλευρά μας ως Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει μια σωστή θα έλεγα επένδυση, έως και στο όριο της υπερ – επένδυσης στο κέντρο, στο πολιτικό κέντρο, το οποίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νομίζω πολύ γρήγορα μας εγκατέλειψε. Αδικαιολόγητα κιόλας» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

«Προφανώς, στρατηγικά μας έχει βγει σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, όμως το μήνυμα στις κάλπες, ιδιαίτερα του Βορρά, της Μακεδονίας, είναι πως υπάρχει και ένα κοινό Νεοδημοκρατικό, να το εντάξω κάπως σε έναν ευρύτερο σχηματισμό, ένα λαϊκό δεξιό κοινό, το οποίο έχει αρχίσει και νιώθει κάποια πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, αυτό το κοινό κινήθηκε σε αντάρτικες κατευθύνσεις και όχι εντός των προτάσεων του κόμματός μας» συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Η Ελλάδα με έναν τρόπο είναι μπλε. Θα πρέπει όμως εκεί που είναι αντάρτικα μπλε, αυτόν τον κόσμο να τον αγκαλιάζουμε» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Το Κέντρο μας έχει δώσει και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε. Από την άλλη πλευρά όμως, υπήρξε μια μεγάλη ευκολία στην περίπτωση Δούκα και Αγγελούδη με τον τρόπο με τον οποίο οι κεντρώοι ψηφοφόροι μας άφησαν. Και εδώ λοιπόν έχει να κάνει και με την πιστότητα της ψήφου, πώς δηλαδή τα εκλογικά κοινά συμπεριφέρονται. Εδώ λοιπόν, θεωρώ ότι σε έναν βαθμό θα πρέπει να το αναλύσουμε αυτό. Πολιτικοί σύμμαχοι από άλλους πολιτικούς χώρους και να είμαστε ευθείς, πολιτικοί σύμμαχοι από τον χώρο του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης συγκεκριμένα, με μεγάλη ευκολία εγκατέλειψαν τους υποψήφιους της ΝΔ. Φταίνε τα πρόσωπα; Να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ένα σημαντικό συμπέρασμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, είναι ότι στους Δήμους ή τις Περιφέρειες που έχασε η ΝΔ είναι σαφές ότι υπήρξε μία σύμπηξη ενός αντι-Νεοδημοκρατικού μετώπου. «Ιδιαίτερα, αυτό θα έλεγα ότι φάνηκε στο Δήμο της Αθήνας, όπου ετερόκλητες δυνάμεις μεταξύ τους είδαμε να κινούνται προς μία κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος, προσθέτοντας την Θεσσαλία ως το δεύτερο κυρίαρχο μέτωπο όπου διαμορφώθηκε μια παρόμοια κατάσταση.

«Αν με ρωτήσετε αρχικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος κρίσης πανικού και άγχους, με ποια έννοια, ο κ. Δούκας υποστηρίχθηκε, όπως φαίνεται από την ψήφο, από την άκρα αριστερά, από πιο αριστερά, ακόμα και κομμουνιστογενή κοινά και από την κεντροαριστερά και το κέντρο. Όλα αυτά είναι εντελώς ετερόκλητα και δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα ενιαίο κομματικό φορέα σε μία επερχόμενη εκλογική διαδικασία και ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας πάντως πως θα πρέπει η ΝΔ να εξετάσει στρατηγικές, πρόσωπα, ακόμα και δηλώσεις.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα και από τις όποιες ήττες ή καταστροφές να βγαίνει δυνατότερος. Εγώ έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει να υπάρξει μια επανεξέταση στη στρατηγική 13 στις 13 Περιφέρειες, θα πρέπει να κοιτάξουμε οργανωτικά ζητήματα και στρατηγικές, για παράδειγμα, και στα πρόσωπα. Υπήρχαν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν αμφιβολίες. (…)

Ο κ. Καμπόσος υπήρξε ένα από τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας. (…) Τυχαίνει και γνωρίζω πολύ καλά την πόλη του Άργους και τον αντίπαλο του κυρίου Καμπόσου, τον Γιάννη τον Μαλτέζο, έναν φίλο ο οποίος είναι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός υποψήφιος, μάλιστα είναι γνωστό ότι υπήρξε από τους θερμότερους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη. (..) Ήταν μια ατυχής επιλογή προφανώς. Αυτά πρέπει να συζητήσουμε. Εμείς είμαστε σε αυτά τα πράγματα, η Νέα Δημοκρατία, είναι ακομπλεξάριστη, πρέπει να συζητήσουμε» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα