Καντονά: Το να υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστίνιων δεν σημαίνει πως είσαι με τη Χαμάς

 Καντονά: Το να υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστίνιων δεν σημαίνει πως είσαι με τη Χαμάς

Ο Ερίκ Καντονά, ο θρυλικός πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Γαλλίας, είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο δυνατές φωνές στο χώρο του αθλητισμού που υποστηρίζει τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων και καταδικάζει συμπεριφορές του Ισραήλ.

Το τί είχε να πει για τον πόλεμο στο Ισραήλ κι ενώ τα θύματα και από τις δύο πλευρές πλησιάζουν στις 5.000 αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία από την αθλητική κοινότητα. Κι ο «βασιλιάς» με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram πήρε θέση, σημειώνοντας πως όσοι ζητούν μια ελεύθερη Παλαιστίνη δεν σημαίνει πως αυτομάτως υποστηρίζουν την Χαμάς.

Η ανάρτηση του Καντονά

«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι.

“Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει ελεύθερους Παλαιστίνιους από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους εδώ και 75 χρόνια.

“Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει σταματήστε να μαντρώνετε 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά.

“Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει τερματισμός του απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση.

“Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει δώστε στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους», έγραψε ο Καντονά.

Σχετικά Άρθρα