Γιατί έκλεισε το πέταλο της OPAP Arena στο Ελλάδα-Ολλανδία

 Γιατί έκλεισε το πέταλο της OPAP Arena στο Ελλάδα-Ολλανδία

H Εθνική έδινε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι χθες βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Ολλανδία, όπου δεν πέτυχε μεν τον στόχο της, αφού ηττήθηκε με 1-0 και θα ψάξει την πρόκριση στα τελικά του Euro μέσω των μπαράζ του Nations League.

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν πως δεν επρόκειτο ακριβώς για sold out παιχνίδι, όπως είχε ανακοινωθεί από την ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας (17/10), αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος του γηπέδου ήταν κλειστό.

Κι αυτό το μέρος ήταν εκεί ακριβώς που βρίσκεται η θύρα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ (θύρα 21), μαζί με κάποιες ακόμα θύρες που βρίσκονταν παραδίπλα.

Μία εικόνα που προφανώς δεν θα μπορούσε να αρέσει σε κανέναν. Τόσο αισθητικά, όσο και στον παλμό που έχανε η εξέδρα, που έμενε κενή σε ένα τόσο μεγάλο μέρος του γηπέδου.

Τα σενάρια για το κλείσιμο και η απαίτηση της Αστυνομίας

Από χθες το βράδυ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το ποιοι ήταν οι λόγοι που συνέβη αυτό. Διακινήθηκε έντονα στα social media πως η απόφαση πάρθηκε από το περιβάλλον της ΑΕΚ.

Άλλοι ισχυρίζονταν πως έγινε κατ’ απαίτηση των οργανωμένων οπαδών της Ένωσης, ώστε να μην… πατήσει άλλος κόσμος σε ένα μέρος που τους “ανήκει”. Βέβαια εδώ υπάρχουν ενστάσεις. Στην αναμέτρηση με την Ιρλανδία τον Ιούνιο, υπήρχε κανονικά κόσμος και στις συγκεκριμένες θύρες, χωρίς μάλιστα να συμβεί το παραμικρό. Μία άλλη δικαιολογία που προέβαλαν ορισμένοι αφορούσε στα αυτοκόλλητα που είναι κολλημένα στα πλέξι γκλας και εμποδίζουν την ορατότητα των φιλάθλων, σε συνδυασμό με κάποια σπασμένα καθίσματα που υπάρχουν. Αλλά ξαναλέμε, αυτά υπήρχαν σε μεγάλο βαθμό και στο προ μηνών παιχνίδι με τους Ιρλανδούς. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως σε εκείνο το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί είχαν καθίσει στο ακριβώς απέναντι πέταλο από εκείνο που βρίσκονταν χθες βράδυ οι Ολλανδοί και μάλιστα ήταν σαφώς περισσότεροι. Και τότε μάλιστα υπήρχε ένα κενό ασφαλείας, αλλά επουδενί δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο το χθεσινό, δημιουργώντας αυτή την πολύ άσχημη εικόνα.

Το SDNA ρώτησε και πήρε απαντήσεις. Καταρχάς να αναφέρουμε πως και στην Ομοσπονδία υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός και μάλιστα υπάρχει η πρόθεση -μένει να φανεί κι αν υλοποιηθεί- να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στο παιχνίδι με τη Γαλλία.

Η Αστυνομία ήταν εκείνη που αποφάσισε να κλείσουν οι συγκεκριμένες θύρες για λόγους ασφαλείας. Μετά από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να πάρει υπέρ το δέον αυστηρά μέτρα, αυτή τουλάχιστον είναι η εξήγηση που δίνουν στην ΕΠΟ κι έτσι κατ’ απαίτηση δική της έκλεισε ένα πολύ μεγάλο μέρος του γηπέδου.

Έτσι, από τις 33.000 θέσεις που έχει η OPAP Arena, φτάσαμε να εκδοθούν max 18.000 εισιτήρια και να ανακοινωθεί αυτό το… κολοβό sold out από την Ομοσπονδία.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα