“Αδειάζει” Κασιμάτη και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η υποστήριξη Λαγουδάκου στο Πέραμα αφορά την ίδια

 “Αδειάζει” Κασιμάτη και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η υποστήριξη Λαγουδάκου στο Πέραμα αφορά την ίδια

‘Ενα εμπειριστατωμένο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται αναλυτικά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Περάματος και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανακοίνωση υποστήριξης της βουλεύτριας Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη στον Γιάννη Λαγουδάκο, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ. Αναλυτικά το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο “Πολιτική αλλαγή και τρικυμία στον Δήμο Περάματος” αναφέρει:

“Υστερα από 8 χρόνια άλλαξε χέρια ο Δήμος Περάματος και από τον Γιάννη Λαγουδάκη, που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δήμαρχος για δύο συνεχόμενες θητείες, πέρασε στον Γιάννη Λαγουδάκο, πρώην δήμαρχο Περάματος (2002-2006) προερχόμενο από τον χώρο της Ν.Δ., που συγκέντρωσε ποσοστό 51,19%.

Αντίπαλός του τη δεύτερη Κυριακή ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γκανάς -και αυτός προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ.- που συγκέντρωσε ποσοστό 48,81%. Εντυπωσιακή πάντως ήταν η αποχή στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, καθώς η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 36,85%, δηλαδή από τους 22.450 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 8.272, ενώ την πρώτη Κυριακή η συμμετοχή ήταν 48,95%.

Ωστόσο στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εκείνο που κυριάρχησε στον Δήμο Περάματος δεν ήταν τόσο τα αποτελέσματα όσο η θύελλα που ξέσπασε μετά την ανάρτηση της βουλευτού Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη (έχει τη μοναδική έδρα του κόμματος στη Β’ Πειραιά), μία ημέρα πριν από τις εκλογές, με την οποία έκανε γνωστό ότι στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στηρίζει «κριτικά για δήμαρχο Περάματος τον προοδευτικό και δημοκρατικό Γιάννη Λαγουδάκο», λέγοντας ότι αυτή την επιλογή την κάνει γιατί «πάνω απ’ όλα τον έχει στοχοποιήσει το μπλοκ των «Σπαρτιατών»».

Μια δήλωση που, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί η γραμμή που είχε δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο παρεμπιπτόντως στηρίζει η Νίνα Κασιμάτη, η οποία πρόσφατα ορίστηκε και τομεάρχης Μετανάστευσης, ήταν ότι «στον β’ γύρο στηρίζουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο» και, δεύτερον, γιατί, όπως έσπευσαν να γράψουν στο διαδίκτυο πολλά μέλη του κόμματος, στις εκλογές το 2014 η Χρυσή Αυγή είχε στηρίξει τον Γιάννη Λαγουδάκο. Σχετικά δημοσιεύματα υπήρχαν τότε και στην εφημερίδα «Αυγή» (26/5/2014 και 14/9/2014).

Ακολούθησε οργισμένη δήλωση του απερχόμενου δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος είχε από νωρίς ξεκαθαρίσει ότι ο συνδυασμός του δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημοτική αρχή στον β’ γύρο. Ο κ. Λαγουδάκης, που κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές, χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη» τη δημοσίευση της βουλευτού Νίνας Κασιμάτη, τόνισε ότι «ξεπερνώντας κάθε όριο αλαζονείας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, παρέχει ανοιχτά στήριξη (και όχι μόνο) στον υποψήφιο της Ν.Δ., η καταστροφική θητεία του οποίου είναι γνωστή στο Πέραμα, λόγω της υπερχρέωσης και του υπερδανεισμού», ωστόσο, όπως ανέφερε, «καμία αντίστοιχη ανακοίνωση δεν έκανε για να στηρίξει στις εκλογές τον δικό μας συνδυασμό, που ξεχρέωσε τον δήμο και τον παραδίδει με οικονομικό απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον παρέλαβε καταχρεωμένο, με ταμείο μόλις 2.200 ευρώ και χωρίς χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι». Ξεκαθάρισε ότι αυτή αποτελεί προσωπική και μόνο επιλογή της και επισήμανε ότι «θα ήταν από κάθε άποψη για γέλια εάν ως πολιτικό γεγονός δεν ήταν τόσο τραγικό», επισημαίνοντας ότι και στον Δήμο Σαλαμίνας η κυρία Κασιμάτη υποστήριξε την επίσης υποψήφια της Ν.Δ. και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Μπόγρη. Τέλος, υπογράμμισε ότι «κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα, έλαμψε διά της παντελούς απουσίας της».

Ακολούθησε απάντηση της Νίνας Κασιμάτη στην οποία έγραψε: «Με τους τοπικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας, που λειτουργούσαν ως παραρτήματα των κεντρικών στρατηγών της συντριπτικής ήττας (και σήμερα μου επιτίθενται σκαιά, επειδή ανέλαβα το δημοκρατικό καθήκον να αποτρέψω στο μέτρο των δυνάμεών μου την επιρροή των «Σπαρτιατών» στον Δήμο Περάματος για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε αντίθεση με εκείνους, όπως αποδεικνύεται), θα ασχοληθώ άλλη μέρα» και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Χάρη Δούκα, Στέλιο Αγγελούδη και Κώστα Πελετίδη.

Χθες ωστόσο ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, στην οποία ξεκαθάριζε πως οι πληροφορίες που διακινούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στήριξε συγκεκριμένο υποψήφιο στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα είναι αναληθείς καθώς το κόμμα, ταυτιζόμενο με την απόφαση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για την Ανατροπή» (Γιάννης Λαγουδάκης), δεν παρείχε στήριξη σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους της Δεξιάς, όπως το ίδιο συνέβη και στους Δήμους Κορυδαλλού και Σαλαμίνας, με βάση το σκεπτικό και τις αποφάσεις των οργάνων των αντίστοιχων Ο.Μ. Χαρακτήρισε δε τις «δημόσιες τοποθετήσεις και παραινέσεις της βουλευτού Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη για την επιλογή των πολιτών τόσο στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα όσο και στον α’ γύρο σε Κορυδαλλό και Σαλαμίνα προσωπικές, που εκφράζουν μόνο την ίδια».”

Σχετικά Άρθρα