Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου

 Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ-Σίσι, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Ιρανό πρόεδρο, Εμπραχίμ Ραϊσί, και τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Ο (Ρώσος) πρόεδρος μίλησε ήδη με τον Σύρο και τον Ιρανό πρόεδρο”, δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Στη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξουν ακόμη τηλεφωνικές επαφές με (…) τον αλ-Σίσι και (…) τον Αμπάς, καθώς και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, συζήτησε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η πηγή δεν ανέφερε περισσότερα.

Η Τουρκία έχει πει πως είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και πως είναι σε επαφή με την παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς για την απελευθέρωση αμάχων που κρατούνται όμηροι από την οργάνωση. Έχει επίσης στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, η οποία παραμένει προς το παρόν στην Αίγυπτο καθώς τα σύνορα είναι κλειστά.

Σχετικά Άρθρα